Blackstone, CVC, KKR: Σκέψεις για την εξαγορά της Sainsbury

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2007 12:31

ΣΚΕΨΕΙΣ για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας σούπερ μάρκετ, J Sainsbury Plc, η οποία θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης, κάνουν Blackstone Group LP, Kohlberg Kravis Roberts & Co. και CVC Capital Partners.

Οι μετοχές της Sainsbury αναρριχήθηκαν έως 18%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της βρετανικής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, να ανέλθει στα 8,8 δισ. λίρες (17,3 δισ. δολ.). Οι παραπάνω εταιρείες επενδύσεων, σε ανακοίνωσή τους είπε ότι βρίσκονται στα αρχικά στάδια υπολογισμού μιας προσφοράς για την Sainsbury, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ειδών μπακαλικής της Βρετανίας.

Αυτόν τον μήνα οι μετοχές της εταιρείας κινήθηκαν ανοδικά, καθώς εικάζετο μια εξαγορά, η οποία όμως θα σχετιζόταν με το σκέλος real-estate της εταιρείας, αξίας περίπου 7,5 δισ. λιρών, σύμφωνα με τον αναλυτή Steve Davies της Numis Securities. Οι βρετανικοί νόμοι που επέτρεψαν στις εταιρείες ακινήτων να πληρώνουν λιγότερους φόρους, ίσχυσαν από φέτος. Πριν από δύο ημέρες, η ιδρυτική οικογένεια της Sainsbury μείωσε το μερίδιό της στο 13,9% από 16%.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 64,25 πένες, φθάνοντας στις 509,5 πένες η μία στις 9:32 π.μ. στο Λονδίνο, και νωρίτερα αναρριχήθηκαν έως τις 526,5 πένες η μία. Οι μετοχές της μικρότερης ανταγωνίστριάς της, William Morrison Supermarkets Plc κινήθηκαν επίσης ανοδικά, ωθώντας σε κέρδη της μετοχές των εταιρειών λιανικής και των παμπ.

Το προηγούμενο έτος και πριν από σήμερα, οι μετοχές της Sainsbury σημείωσαν άνοδο περίπου 50%, υπερβαίνοντας τα κέρδη 30% των εννέα μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg European Food Retailers Index, την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα