ΦΑΓΕ: Στην Ολλανδία το νέο εργοστάσιο

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 13:23
UPD:13:24
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Στην Ολλανδία δρομολογείται η δημιουργία του νέου εργοστασίου της ΦΑΓΕ. Η γαλακτοβιομηχανία "αποκάλυψε" τελικά την περιοχή όπου θα επιχειρήσει εκ νέου τη δημιουργία νέας μονάδας, με το ύψος της επένδυσης να ανέρχεται σε 150 εκατ.ευρω.

Η φιλοδοξία είναι το νέο εργοστάσιο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το δεύτερο εξάμηνο του 2024. 

Όπως αναφέρει η  σχετική ανακοίνωση της εταιρείας  το εργοστάσιο πρόκειται να κατασκευαστεί στο επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer Hoogeveen στην Ολλανδία και ήδη έχει υπογράψει σύμβαση προαίρεσης για ένα οικόπεδο 15 εκταρίων με τον δήμο του Hoogeveen.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι η νέα μονάδα παραγωγής αρχικά θα συνεισφέρει επιπλέον 40.000 τόνους παραγωγικής ικανότητας γιαουρτιού ετησίως και θα δημιουργήσει 250 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα σχεδόν έξι χρόνια μετά την απόφαση της γαλακτοβιομηχανίας να δημιουργήσει και δεύτερη μονάδα επι ευρωπαϊκού εδάφους, με τη πρώτη επιλογή να αποτελεί το Λουξεμβούργο, εγχείρημα το οποίο δε τελεσφόρησε. 

Η Ολλανδία ήταν η μία από τις τρεις αγορές που προκρίνονταν, μαζί με τη Γαλλία και το Βέλγιο, όμως η εταιρία για σχεδόν ένα χρόνο δεν γνωστοποιούσε την ακριβή τοποθεσία.

Στις οικονομικές καταστάσεις για το τρίτο τρίμηνο του 2021, ο όμιλος επισήμανε  πως έχει υπογράψει συμφωνίες με διάφορους προμηθευτές και εργολάβους που σχετίζονται με την κατασκευή της νέας μονάδας, στο πλαίσιο των οποίων έχουν δεσμευθεί περί τα 2 εκατ. ευρώ για την επένδυση.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα