Ryanair: Υψηλότερα κέρδη τη χρήση, μετά την αύξηση 30% το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2007 10:17

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, προχώρησε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους της Ευρώπης, Ryanair Holdings Plc, μετά την απροσδόκητη αύξηση κατά 30% των κερδών της το τρίτο τρίμηνο, αποτέλεσμα των ακριβότερων εισιτηρίων και των χρεώσεων για τις αποσκευές.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 47,7 εκατ. ευρώ (61,7 εκατ. δολ.) ή 6,12 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 36,8 εκατ. ευρώ ή 4,76 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Δουβλίνο. Τα κέρδη της, διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των εννέα οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν σε 21 εκατ. ευρώ. Αύξηση 33%, σημείωσαν οι πωλήσεις της Ryanair, φθάνοντας στα 493 εκατ. ευρώ.

Η αεροπορική εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης στα 390 εκατ. ευρώ, από 350 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα της υψηλότερης επιβατικής κίνησης και των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου. Οι χρεώσεις αποσκευών που επεβλήθησαν τον Μάρτιο του 2006, εξισορρόπησαν το υψηλότερο κόστος των καυσίμων το τρίτο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Ryanair σημείωσαν άνοδο 45% το τελευταίο δωδεκάμηνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 8,7 δισ. ευρώ.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε με πρότυπο την πρωτοπόρο Southwest Airlines Co. των ΗΠΑ, μετέφερε 10,25 εκατ. επιβάτες το τρίμηνο, 19% περισσότερους από το προηγούμενο έτος. Ο συντελεστής φορτίου ή το μερίδιο των θέσεων που γέμισαν κυμάνθηκε στο 82% για την περίοδο, από 84% που ήταν πριν από ένα χρόνο. Οι μέση τιμή εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένης και της αμοιβής των αποσκευών, αυξήθηκε 7%.

Η Ryanair λέει ότι είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης που δεν προσαυξάνει τα καύσιμα. Οι προσαυξήσεις καυσίμων επιτρέπουν στις αεροπορικές εταιρείες να εξισορροπήσουν τις υψηλότερες τιμές των καυσίμων, περνώντας το κόστος τους στους ταξιδιώτες.

Η αεροπορική εταιρεία που δημιουργήθηκε το 1985 με ένα αεροσκάφος 15 θέσεων, επιθυμεί την οικονομική χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου να μεταφέρει 42 εκατ. επιβάτες και 50 εκατ. το επόμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα