Έλον Μασκ: Έχει πουλήσει 9,2 εκατ. μετοχές της Tesla και συνεχίζει

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 11:21
UPD:11:25
REUTERS/Michele Tantussi

Ύστερα από ολιγοήμερο διάλειμμα, ο Έλον Μασκ επανήλθε στις πωλήσεισ μετοχών της Tesla. Πλέον βρίσκεται στα μισά του δρόμου για να ανταποκριθεί στη δέσμευσή του να ρευστοποιήσει το 10% των μετοχών της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, που είχε στην κατοχή του. 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Bloomberg την Τρίτη πούλησε επιπλέον 934.091 μετοχές έναντι 1,05 δισ. δολαρίων. Επιπλέον άσκησε δικαιώματα επί 2,15 εκατ. οψιόν. Έχει «ξεφορτωθεί» συνολικά 9,2 εκατ. μετοχές και έχει εισπράξει έσοδα 9,9 δισ. δολαρίων από την ημέρα που έθεσε τη σχετική ερώτηση στους ακολούθους του στο Twitter. Ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων αυτών θα πάει στην πληρωμή φόρων. 

Για να πετύχει τον στόχο του 10% θα πρέπει να πουλήσει συνολικά 17 εκατ. μετοχές. Αυτές αντιστοιχούν στο 1,7% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας που είναι σε κυκλοφορία. 

Ο 50χρονος Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία 303,7 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Bloomberg. Μόνο φέτος έχει προσθέσει 133,9 δισ. δολάρια στον προσωπικό του πλούτο- χάρη στο ράλι των μετοχών της Tesla, που καταγράφουν κέρδη 57% από τις αρχές του έτους. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα