Όταν ο Ρούζβελτ αποφάσισε να δώσει στα Χριστούγεννα μία επιπλέον εβδομάδα

Για να τονώσει την αγορά
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 10:22
UPD:10:27
Today in History

Το ημερολόγιο γράφει 23 Νοεμβρίου 1939 και με εντολή του προέδρου των ΗΠΑ, Φράνκλιν Ρούζβελτ, η Ημέρα των Ευχαριστιών γιορτάζεται για πρώτη φορά την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου αντί της τελευταίας Πέμπτης. Γιατί αποφασίστηκε αυτή η αλλαγή; Πρωτίστως για λόγους οικονομικούς.  

Με την οικονομία να προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τη Μεγάλη Ύφεση και τον εμπορικό κόσμο να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του, η μετακίνηση της Ημέρας των Ευχαριστιών 7 ημέρες νωρίτερα, δίνει μία έξτρα εβδομάδα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές των καταναλωτών και τονώνει τα ταμεία των καταστημάτων. 

Η ιδέα δεν ήταν του Ρούζβελτ, αλλά του επικεφαλής των Federated Department Stores, Φρεντ Λάζαρους. Έγινε όμως δεκτή από τους εμπορικούς συλλόγους και τελικά και από τον ίδιο πρόεδρο των ΗΠΑ. Να σημειωθεί δε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού μερίδα του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας θεωρούσε "βλάσφημο" το να αλλάξει η ημέρα που είχε ορίσει για τον εορτασμό των Ευχαριστιών ο Αβραάμ Λίνκολν με προεδρικό διάταγμα. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα