Global Ship Lease: Έχει εξασφαλίσει έσοδα 1,85 δισ. δολαρίων από τις ναυλώσεις containerships 

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 07:36
UPD:10:02

Στα 1,85 δισ. δολάρια ανέρχονται τα συμβασιοποιημένα έσοδα από τα ναυλοσύμφωνα που έχει εξασφαλίσει για τα containerships του στόλου της, η Global Ship Lease του Γιώργου Γιουρούκου.

Η εισηγμένη στον NYSE ναυτιλιακή εταιρεία που διαχειρίζεται ένα στόλο από 65 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας από 1.118 teu μέχρι 11.040 teu, ανακοίνωσε ότι ναύλωσε για περίοδο πέντε ετών τα Eco containerships Khor και Maira XL, χωρητικότητας 9.115 teu σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία τακτικών γραμμών (liner).

Τα δύο πλοία αναμένεται να αποφέρουν προσαρμοσμένα EBITDA στην εταιρεία ύψους 206 εκατ. δολαρίων, την περίοδο της πενταετούς ναύλωσης τους, που ξεκινά στα μέσα του 2022. Με την προσθήκη των δύο ναυλοσύμφωνα τα έσοδα που έχει εξασφαλίσει η εταιρεία για τα επόμενα χρόνια φτάνουν τα 1,85 δισ. δολάρια. Όπως επισημαίνει η εταιρεία με τις τελευταίες συμφωνίες, οι ανοικτές ημέρες λειτουργίας για τον στόλο της Global, μέσα στο 2022 είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 

Χαρακτηριστικές της εξαιρετικής αγοράς που απολαμβάνουν τα containerships είναι και οι δηλώσεις του εκτελεστικού προέδρου της της Global Ship Lease Γιώργου Γιουρούκου ο οποίος επισημαίνει ότι αυτές οι δύο  ναυλώσεις σε περίοδο,    που υπεγράφησαν  πολύ πριν από τη λήξη της τρέχουσας ναύλωσης, τους συνάδουν με τη στρατηγική της εταιρείας να εξασφαλίζει υψηλά έσοδα από ναυλώσεις σε περίοδο.

Σημείωσε επίσης, ότι αποδεικνύουν και την ισχυρή ζήτηση για πλοία τύπου Eco post panamax αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η εταιρεία να αυξήσει την κερδοφορία της.

Η εταιρεία που έχει αυξήσει το μέγεθος του στόλο της κατά 50% μέσα στο 2021, ανακοίνωσε επίσης υπερτριπλασισμό (σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021) του μερίσματος που θα δώσει στους μετόχους της, (0,375 δολάρια ανά μετοχή).   

Όσον αφορά την επόμενη μέρα η εταιρεία σχεδιάζει περαιτέρω αγορές πλοίων, καθώς και την στενή συνεργασία με τους πελάτες της, για την βελτίωση του στόλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα