Παράνομη η κάλυψη οφειλών αγροτών προς τη ΔΕΗ από πιστώσεις του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Το υπουργείο δεν είναι αρμόδιο για το θέμα της πληρωμής των οφειλών αγροτών προς τη ΔΕΗ, λέει ο γ.γ. Κ. Σκιαδάς
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2007 12:41
UPD:12:44

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είναι αρμόδιο για το θέμα της πληρωμής των οφειλών αγροτών προς τη ΔΕΗ, ούτε υπάρχει οποιοδήποτε ανάλογο προηγούμενο, και η πρόταση των αγροτών για κάλυψη των οφειλών από πιστώσεις του υπουργείου είναι παράνομη, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκιαδάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των αγροτών του Νομού Χαλκιδικής, παρουσία των βουλευτών και του νομάρχη Χαλκιδικής.

«Το θέμα της πληρωμής οφειλών αγροτών προς τη ΔΕΗ δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αρμοδιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ούτε υπάρχει οποιοδήποτε προηγούμενο πληρωμής οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος οποιουδήποτε φορέα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», σημείωσε ο κ. Σκιαδάς και τόνισε:

«Η προτεινόμενη από τους εκπροσώπους των αγροτών καταβολή του αντίστοιχου ποσού για κάλυψη εκτάκτων αναγκών από πιστώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι παράνομη και δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, αφού οι κατανεμόμενες γι’ αυτό το σκοπό πιστώσεις αφορούν αποκλειστικά κάλυψη ζημιών των αρδευτικών δικτύων από φυσικές καταστροφές».

«Σε κάθε περίπτωση δεν θα έπρεπε να αποτελέσει μια τέτοια πρακτική προηγούμενο για την εξόφληση οποιασδήποτε αντίστοιχης οφειλής αγρότη», παρατήρησε ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με αίτημα τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών στη ΔΕΗ για καταναλώσεις από το 1999 ως το 2003 τριμελής αντιπροσωπεία αγροτών της Χαλκιδικής συναντήθηκε με τον κ. Σκιαδά, παρουσία τριών βουλευτών της περιοχής και του νομάρχη Χαλκιδικής.

Παράλληλα, μπροστά στο κτίριο, όπου στεγάζεται το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, παρέμεναν και τις πρωινές ώρες σήμερα τρακτέρ, τα οποία έχουν αφήσει εκεί σε ένδειξη διαμαρυρίας. Νωρίτερα, εξάλλου, για περίπου μία ώρα ομάδα αγροτών έκλεισε συμβολικά, την οδό Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα