«Πράσινο φως» για τα έργα στην έκταση του πρώην Ιπποδρόμου

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2007 20:16

Η «Ολυμπιακά Ακίνητα» είναι πλέον σε θέση να ολοκληρώσει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου μέσα από τις συμβάσεις που ετοιμάζεται να συντάξει και την συνεργασία της με τους όμορους Δήμους και τις αθλητικές ομοσπονδίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Ολυμπιακά Ακίνητα»,

Αναλυτικά, δημιουργούνται στο Φάληρο:

- Το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στην εγκατάσταση Ταε Κβον Ντο. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Ηδη ολοκληρώθηκε η Α' φάση του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε η Ολυμπιακά Ακίνητα για την εκμίσθωση του δικαιώματος εμπορικής λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου για περίοδο 26 ετών. Στο επόμενο διάστημα θα κληθούν οι υποψήφιοι να καταθέσουν τις οικονομικές και τεχνικές προσφορές τους. Σύντομα θα προκηρύξει η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης του Υπουργείου Πολιτισμού ανεξάρτητο διαγωνισμό, βάσει προγράμματος ΣΔΙΤ, για την μετασκευή της εγκατάστασης και την εξασφάλιση της τεχνικής υποστήριξης, φύλαξης και συντήρησης του νέου Συνεδριακού Κέντρου της για περίοδο 25 ετών.

- Η νέα Εθνική Λυρική Σκηνή και η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη, σε 30 στρέμματα στην ανατολική πλευρά της έκτασης του πρώην Ιπποδρόμου, με χρηματοδότηση από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

- Το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, στην Μαρίνα του Φαλήρου, η οποία ήδη παραχωρήθηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

- Το Κέντρο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, που δημιουργείται στην εγκατάσταση του Μπιτς Βόλει στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου για την διενέργεια μουσικών συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων. Η σύναψη σύμβασης για την λειτουργία του χώρου αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

- Πάρκο 120 στρεμμάτων στο μεγαλύτερο μέρος της έκτασης που αποδέσμευσε ο Ιππόδρομος.

- Σύμπλεγμα ανοικτού κολυμβητηρίου, αναψυκτηρίου, παιδότοπου, γηπέδου ποδοσφαίρου χωρίς εξέδρες και προπονητικού κέντρου, σε τμήμα της έκτασης του παλιού Ιπποδρόμου. Οι εγκαταστάσεις θα παραδοθούν ολοκληρωμένες και έτοιμες προς χρήση στον Δήμο Καλλιθέας.

- Ανοικτοί χώροι πρασίνου, περιπάτου, αναψυχής και γηπέδων για την σε έκταση 54 στρεμμάτων στο ανατολικό άκρο του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, που έχουν παραχωρηθεί από το περασμένο καλοκαίρι στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

- Το οικολογικό πάρκο έκτασης 160 στρεμμάτων, που έχει ήδη σχεδιαστεί για την περιοχή μεταξύ των εκβολών των ποταμών Ιλισού και Κηφισού (δηλαδή μεταξύ Μπιτς Βόλεϊ και ΣΕΦ). Στην ίδια περιοχή κοντά στο Μπιτς Βόλεϊ πρόκειται να δημιουργηθούν και ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την νεολαία του Μοσχάτου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα