ΠΑΣΟΚ: Μηνυτήριες αναφορές για εξαγορά Finansbank, Π&Κ και Γερμανός

Στο εισαγγελέα του Α.Π. Β.Παπανδρέου και Γ. Φλωρίδης
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2007 13:30
UPD:15:05

Μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, για την εξαγορά της τουρκικής Finansbank και της χρηματιστηριακής Π&Κ από την Εθνική Τράπεζα, την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote και τις επενδύσεις της Αγροτικής Τράπεζας στο εξωτερικό, κατέθεσαν σήμερα η υπεύθυνη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, και ο αρμόδιος κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος του Κινήματος, Γιώργος Φλωρίδης.

Εξερχόμενη του γραφείου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Μετά την απόφαση του κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ καταθέσαμε τέσσερις αναφορές.Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα και πρέπει να δοθούν απαντήσεις, γιατί μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει αρνηθεί και πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Νομίζω ότι τα στοιχεία που έχουμε δώσει χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης».

Από την πλευρά του ο κ. Φλωρίδης σημείωσε: «Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί όλη την αλήθεια σε τέσσερις σοβαρές υποθέσεις που αφορούν δικά του χρήματα. Η κυβέρνηση αρνήθηκε συστηματικά να δώσει στη Βουλή όλα τα στοιχεία και συστηματικά αρνήθηκαν όλοι όσοι ήρθαν στη Βουλή από τους φορείς να μιλήσουν γι αυτό το θέμα».

Σε ερώτηση αν θα κάνει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που προκύψουν ανάλογα θέματα, ο κ.Φλωρίδης απάντησε ότι αν παραστεί ανάγκη θα το κάνουμε.

Κληθείς να σχολιάσει την ενέργεια αυτή του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, δήλωσε: «Ελεύθερα. Το τί πιστεύει το ΠΑΣΟΚ είναι άλλης τάξεως θέμα. Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τις έρευνές της».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα