Πώς οι refurbished υπολογιστές ενισχύουν την πράσινη ανάπτυξη της εταιρείας σας

Sponsored Content
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 10:22
UPD:10:23

Ακούτε τις φράσεις «πράσινη ανάπτυξη», «βιωσιμότητα», «κυκλική οικονομία» ή «refurbished υπολογιστές» και τις θεωρείτε… θεωρία;

Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε πώς η επαναχρησιμοποίηση υπολογιστών μπορεί να ωφελήσει και τη δική σας επιχείρηση σήμερα, πρακτικά.

Refurbished υπολογιστές και πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει σήμερα τα πλεονεκτήματα του refurbished εξοπλισμού.

Από τη μείωση των εξόδων, την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής και την αξιοπιστία, μέχρι τη δοκιμή νέων τεχνολογιών στο ελάχιστο δυνατό κόστος και την εύκολη προσαρμογή στα νέα δεδομένα της εποχής μας (work from home, digital nomads κλπ.) η επένδυση σε ανακατασκευασμένα (refurbished) PC μπορεί να ωφελήσει μια πληθώρα εταιρειών, ασχέτως μεγέθους, αντικειμένου ή κλάδου.

Ένα, όμως από τα σημαντικότερα οφέλη του ανακατασκευασμένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, είτε πρόκειται για refurbished εκτυπωτές, refurbished server ή refurbished υπολογιστές, είναι η πράσινη ανάπτυξη της επιχείρησής σας μέσω της κυκλικής οικονομίας.

Τι είναι η κυκλική οικονομία;

Πολύ επιγραμματικά, με τον όρο κυκλική οικονομία εννοούμε τις διαδικασίες εκείνες που ελαχιστοποιούν τη δημιουργία αποβλήτων ενώ ταυτόχρονα μειώνουν και τις εισροές νέων πόρων.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Μέσω της συντήρησης, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακαίνισης ή ανακατασκευής και φυσικά μέσω της ανακύκλωσης προϊόντων.

Όσον αφορά την ανακατασκευή υπολογιστών, η συλλογή μη-χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού, η ασφαλής διαγραφή των δεδομένων του, η ανανέωσή του και η μεταπώληση του είναι διαδικασίες σημαντικά πιο φιλικές προς το περιβάλλον σε σύγκριση με την κατασκευή ενός νέου μηχανήματος.

Αρκεί μόνο να σκεφτεί κανείς ότι για να παραχθεί ένας καινούριος υπολογιστής χρειάζονται 1-2 τόνοι νερού και πάνω από 200 κιλά ορυκτών καυσίμων.

Επιλέγοντας, λοιπόν, είτε να αγοράσετε ανακατασκευασμένα PC, είτε να προχωρήσετε με την επαναδιάθεση και επαναχρησιμοποίηση του υπάρχοντος εξοπλισμού της επιχείρησής σας, συμβάλλετε ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, μειώνοντας σημαντικά τους ρύπους και τα απόβλητα.

Γιατί να αξιοποιήσετε τον μη-χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό της εταιρείας σας;

Υπάρχουν 2 σημαντικοί λόγοι για να προβείτε σε αξιοποίηση του μη-χρησιμοποιούμενου  εξοπλισμού της εταιρείας σας αντί να προβείτε σε αγορά καινούριου.

i. Αξιοποίηση εξοπλισμού με μερίδιο επί των κερδών ή πάγια αγορά

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να πουλήσετε τον μη-χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό της εταιρείας σας πριν προβείτε στην αγορά νέου;

Εμπιστευθείτε μια εταιρεία με εμπειρία στην αξιοποίηση μη-χρησιμοποιούμενων υπολογιστών που να αναλαμβάνει τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου καθώς και τον καθορισμό της τελικής τιμής πώλησης του εξοπλισμού. Η διαδικασία αυτή μπορεί να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έλεγχο ασφάλειας ηλεκτρισμού, έλεγχο λειτουργίας εξαρτημάτων, διαγραφή δεδομένων, αισθητική διαβάθμιση (cosmetic grading) και αξιολόγηση.

Ο εξοπλισμός που περνάει επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία μπορεί να μεταπωληθεί και εσείς να λαμβάνετε μερίδιο επί των κερδών.

ii. Αναβάθμιση και επαναχρησιμοποίηση του εξοπλισμού σας

Μια ακόμη λύση που πολλές επιχειρήσεις αγνοούν αφορά στην ανανέωση του υπάρχοντος εξοπλισμού μέσω της ανακατασκευής του και της επαναδιάθεσης του στην επιχείρηση.

Υπάρχουν λύσεις που επιτρέπουν τη συλλογή του εξοπλισμού από οποιαδήποτε τοποθεσία, την ανανέωση/ανακατασκευή του, την αναβάθμιση και τη μεταφορά εκ νέου σε οποιαδήποτε τοποθεσία επιθυμεί η επιχείρηση.

Αυτή η ευέλικτη προσέγγιση σας επιτρέπει να αναβαθμίσετε και να επαναχρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό σας, χρησιμοποιώντας διαφορετικά επίπεδα refurbishment και κόστους.

Πού θα βρείτε αξιόπιστο refurbished εξοπλισμό;

Εμπιστευθείτε την Alfanet Α.Ε., που αποτελεί εγγύηση στην ανακατασκευή υπολογιστών, ως η μεγαλύτερη εταιρεία refurbished εξοπλισμού πληροφορικής στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια με 25ετή αδιάλειπτη παρουσία στον χώρο.

Η Alfanet Α.Ε είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα πιστοποιημένη ως Microsoft Authorised Refurbisher, που εμπορεύεται μόνο ΟΕΜ (Original Equipment Manufacturer) μηχανήματα, δηλαδή αυθεντικό και επώνυμο εξοπλισμό από γνωστούς κατασκευαστές, για να είστε σίγουροι τόσο για την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζετε όσο και για τις διαδικασίες που υιοθετούνται κατά την ανακατασκευή του δικού σας εξοπλισμού.

Επίσης, είναι η μοναδική εταιρεία στην Ν.Α Ευρώπη με καθετοποιημένη μονάδα ανακατασκευής εξοπλισμού πληροφορικής, πιστοποιημένη βάσει των παγκόσμιων προτύπων, για την ασφαλή αξιοποίηση μη-χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού πληροφορικής.

Επιλέξτε ως συνεργάτη την Alfanet Α.Ε. και συμβάλετε από σήμερα ουσιαστικά στην πράσινη ανάπτυξη της επιχείρησής σας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα