Έλον Μασκ: Συνεχίζει να «ξεφορτώνεται» μετοχές - Κοντά σε bear market η Tesla

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 10:02
UPD:10:04
REUTERS/Aly Song

Τις ρευστοποιήσεις μετοχών της Tesla συνεχίζει ο Έλον Μασκ, γεγονός που διατηρεί υπό πίεση την αυτοκινητοβιομηχανία στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Τη Δευτέρα ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη άσκησε δικαίωμα οψιόν και «ξεφορτώθηκε» περισσότερες από 934.000 μετοχές αξίας περίπου 930 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg. Αυτές έρχονται να προστεθούν στις πωλήσεις μετοχών αξίας 6,9 δισ. δολαρίων της περασμένης εβδομάδας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ είχε θέσει στο Twitter το ερώτημα για πώληση του 10% των μετοχών που έχει στην κατοχή του, για να λάβει θετική απάντηση από το 58% των χρηστών, που συμμετείχαν στην ιδιότυπη δημοσκόπηση. 

Έκτοτε όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω του, αλλά και στη μετοχή της Tesla, που υποχωρεί συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας βυθίστηκε έως και 5,3%, υποχωρώντας έτσι 20% χαμηλότερα σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 1.229,91 δολαρίων, στα οποία είχε σκαρφαλώσει στις 4 Νοεμβρίου.

Οι απώλειες στη συνέχεια περιορίστηκαν και η μετοχή έκλεισε με πτώση 1,9% στα 1.013,39 δολάρια. Απέχει έτσι σχεδόν 18% από τα επίπεδα - ρεκόρ. Σημειώνεται ότι μία μετοχή θεωρείτα πως εισήλθε σε bear market (φάση πτωτικής αγοράς) αν στο κλείσιμό της είναι 20% χαμηλότερα από το πρόσφατο υψηλό της. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα