Ενημέρωση της Βουλής για τον αγωγό ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2007 17:49

Ενημέρωση της Βουλής από τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημ. Σιούφα, για τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο και τη διαχείριση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τις λεπτομέρειες του έργου, ζητεί ο υπεύθυνος Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σε δήλωσή του μετά την μονογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό.

«Αναμένοντας την τελική υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τη Βουλή για την οριστική μετοχική σύνθεση της εταιρείας η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση, αλλά και την κατασκευή του έργου, για όλες τις οικονομικές και τις περιβαλλοντικές παραμέτρους αυτού του έργου και όλες τις άλλες λεπτομέρειες οι οποίες περιλαμβάνονται στη συμφωνία», τονίζει ο κ. Παπουτσής, σημειώνοντας ότι «κυβέρνηση επιχειρεί μια άνευ προηγούμενου επικοινωνιακή εκμετάλλευση, αρνούμενη όμως να ενημερώσει τη Βουλή από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2006, όταν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε το αντίστοιχο αίτημα».

Ο κ. Παπουτσής αφού εκφράζει τη ικανοποίησή του για τη μονογραφή της συμφωνίας, υπενθυμίζει επίσης ότι ο αγωγός είναι ένα έργο για το οποίο εργάστηκαν με σχέδιο και μέθοδο οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, αλλά και προσωπικά ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα