Πωλείται ο βουλγαρικός κρατικός εμπορικός στόλος

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2007 18:32

Την πώληση του 70% του κεφαλαίου της δημόσιας επιχείρησης «Βουλγαρικός Θαλάσσιος Στόλος», ενέκρινε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο.

Οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει να έχουν εξειδίκευση στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών και να έχουν ναυλώσει καράβια χωρητικότητας 1,3 εκατ. κόρων τα προηγούμενα τρία χρόνια (κάθε χρόνο).

Ο νέος ιδιοκτήτης του εμπορικού στόλου θα υποχρεωθεί- μεταξύ άλλων- να διατηρεί την ίδια χωρητικότητα (τουλάχιστον 1,3 εκατ. κόρους) για το σύνολο των πλοίων του εμπορικού στόλου στα επόμενα δέκα χρόνια μετά την εξαγορά.

Στην ίδια περίοδο, τουλάχιστον το 60% των πλοίων του εμπορικού στόλου πρέπει να συνεχίζουν να πλέουν υπό τη σημασία της Βουλγαρίας, ενώ η μέση ηλικία τους πρέπει να κατέβει κάτω από 20 χρόνια.

Το τίμημα της αγοραπωλησίας θα πρέπει να καλυφθεί μόνο με ευρώ ή βουλγάρικα λέβα, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να παρουσιάσουν τραπεζική εγγύηση από τράπεζα τουλάχιστον Α3 (στη βάση της κλίμακας του οίκου Moody's), η οποία πρέπει να έχει χορηγήσει δάνεια για κατασκευή και επισκευή πλοίων τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ στο σύνολο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάσουν επίσης πρόγραμμα δράσης, το οποίο να αποσαφηνίζει την τιμή, τις επενδύσεις που θα κάνουν για τον εκσυγχρονισμό του στόλου και το κοινωνικό πρόγραμμά τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα