O trader πίσω από το Μεγάλο Σορτάρισμα βάζει στο στόχαστρο τον Έλον Μασκ

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 16:29
UPD:16:30
REUTERS/Lucy Nicholson

Ο Μάικλ Μπέρι, γνωστός και από το Μεγάλο Σορτάρισμα του 2008, δίνει μία διαφορετική εξήγηση για την απόφαση του Ίλον Μασκ να ρευστοποιήσει μετοχές της Tesla. Δεν έχει ανάγκη από ρευστό ούτε θέλει να φορολογηθεί για αυτό. Θέλει απλά να βγάλει κέρδος από το εντυπωσιακό φετινό ράλι της μετοχής. 

«Ας είμαστε σοβαροί. Ο Έλον Μασκ δανείστηκε έναντι 88,3 εκατ. μετοχές, πούλησε όλα τα ακίνητά του, μετακόμισε στο Τέξας και ρωτάει τον Μπέρνι Σάντερς αν θα πρέπει να πουλήσει περισσότερες μετοχές. Δεν χρειάζεται ρευστό. Θέλει απλά να πουλήσει μετοχές TESLA» έγραψε ο Μπέρι στον λογαριασμό του στο Twiiter. 

Πριν από λίγες ημέρες ο Μπέρι είχε επισημάνει ότι ο Μασκ είχε λάβει μεγάλα προσωρινά δάνεια έναντι της μετοχής του και άφησε να εννοηθεί ότι ίσως πουλάει τις μετοχές για να εξυπηρετήσει αυτά τα δάνεια. Στη νέα ανάρτησή του στο Twitter δίνει έμφαση και στην επιλογή του Μασκ να πουλήσει όλα τα ακίνητά του, αλλά και να μετακομίσει στο Τέξας, όπου η φορολογία είναι χαμηλότερη από ό,τι στην Καλιφόρνια. 

Σημειώνεται ότι η αξία της μετοχής της Tesla έχει 12πλασιαστεί από τις αρχές του έτους. Την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ πούλησε μετοχές συνολικής αξίας 6,9 δισ. δολαρίων και μετά την κίνησή του αυτή θέλησε να τρολάρει τον Μπέρνι Σάντερς, που ζητεί επίμονα την υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπέρι γράφει κάτι επικριτικό για την Tesla και τον ιδρυτή της. Τον Δεκέμβριο του 2020 είχε αποκαλύψει ότι τη σορτάρει γιατί τη θεωρεί φούσκα και είχε χαρακτηρίσει «γελοία» τα επίπεδά της. Είχε δε προβλέψει ότι μέσα στο 2021 η μετοχή θα καταρρεύσει. Μέχρι στιγμής πάντως η πραγματικότητα τον διαψεύδει. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα