Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2007 10:03

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά ακολουθώντας έναν “προσωπικό” δρόμο και παρά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα και την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών, κινείται με αρνητικά πρόσημα. Πρωταγωνιστές του όγκου συναλλαγών οι ΟΤΕ, ΕΤΕ και ΠΕΙΡ. Μετοχές όπως η ΚΥΠΡ και ΕΛΤΕΧ από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν ανοδικά. Παραμένουμε επιφυλακτικοί για την αγορά και αποφεύγουμε σενάρια».

Proton Χρηματιστηριακή: «Αναμένουμε η εγχώρια αγορά να συνεχίζει να βρίσκει στήριξη στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ οι επενδυτές αναμένεται να επικεντρωθούν στην Eurobank, που ανακοινώνει τα αποτελέσματα σήμερα».

Fortius Finance: «Η αγορά συνεχίζει να περιστρέφεται γύρω από τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, λόγω αποτελεσμάτων 12μήνου και επιχειρηματικών ειδήσεων. Όσον αφορά τα αποτελέσματα 12μήνου, αυτά της Τράπεζας Κύπρου, τα οποία ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο χθες, ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

»Ωστόσο, οι στόχοι του επιχειρησιακού σχεδίου 2007-2009 της τράπεζας μπορεί να οδηγήσουν σε αναβαθμίσεις, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς. Σημεία αναφοράς για σήμερα αναμένονται να είναι η κίνηση των Τράπεζας Κύπρου και Eurobank (ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο σήμερα), καθώς και αυτή του ΟΤΕ.

»Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, με το πρώτο σημείο στήριξης για το ΓΔ να βρίσκεται στις 4.715 μονάδες (ΚΜΟ 12 ημερών) και το επόμενο στις 4.674 μονάδες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα