Πρόσκληση Γ. Αλογοσκούφη σε Ινδούς επιχειρηματίες

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2007 10:39

Πρόσκληση προς τους Έλληνες και Ινδούς επιχειρηματίες να συνεργαστούν στον εμπορικό, και τουριστικό τομέα και στον τομέα επενδύσεων απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής στην Ινδία.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι θεωρεί πολύ ικανοποιητικό το γεγονός ότι οι επιχειρηματικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών ενισχύονται συνεχώς και ότι μπορούν να επιτευχθούν ακόμα περισσότερο. Μπορούμε να συνεργαστούμε, πρόσθεσε, πιο στενά σε ευρύ πεδίο δράσεων και να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τα οφέλη της παγκόσμιας οικονομικής ολοκλήρωσης.

Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα προσφέρει πλεονεκτήματα για τις ινδικές εταιρείες και σημαντικές ευκαιρίες στους επενδυτές διότι οποιοσδήποτε υποψήφιος επενδυτής μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις 3.600 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη.

Επίσης, οι επενδυτές μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο τραπεζών με περισσότερα από 1.000 υποκαταστήματα και μπορεί να αξιοποιήσει τη στρατηγική γεωπολιτική θέση της Ελλάδας ως κέντρο για το διαμετακομιστικό εμπόριο.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα