ΜPB: Θεαματική αύξηση κερδών το 2006

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2007 11:19
UPD:13:06

Καθαρά κέρδη 396,6 εκατ. ευρώ (proforma) παρουσίασε ο Όμιλος της MARFIN POPULAR BANK για το 2006 επιτυγχάνοντας αύξηση κατά 235% από τα αντίστοιχα κέρδη του 2005.

Το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας αυξήθηκε κατά 23% σε 12 δισ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 22% σε 16,2 δισ. ευρώ.

Ο λόγος κόστους προς έσοδα (cost to income ratio) διαμορφώθηκε στο 40,5% από 59,1% το 2005, ενώ το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου έφθασε τα 22,6 δισ. ευρώ.

Ο Σαούντ Μπαλάουι ανέλαβε πρόεδρος

Κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, που έγινε σήμερα στη Λευκωσία, ο κ. Σαούντ Μπαλάουι ανέλαβε Πρόεδρος της MARFIN POPULAR BANK, ενώ ο κ. Νεοκλής Λυσάνδρου θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου. Αναλαμβάνοντας την ηγεσία του Ομίλου της MPB ο νέος Πρόεδρος κ. Σαούντ Μπαλάουι έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"H MARFIN POPULAR BANK έχει το όραμα να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους τραπεζικούς ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η DUBAI FINANCIAL με την ιδιότητα του μεγαλύτερου μετόχου της MARFIN POPULAR BANK θα υποστηρίξει τη διοίκηση της Τράπεζας για να υλοποιηθεί αυτό το όραμα με τον πιο κατάλληλο τρόπο και στον κατάλληλο χρόνο λαμβάνοντας υπόψη την προτεραιότητα να δημιουργήσουμε αξία σε όλους τους μετόχους στους οποίου συμπεριλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός από Έλληνες και Κύπριους επενδυτές. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε επιλέξει την Κύπρο και την Ελλάδα σαν περιοχή για επενδύσεις και σαν βάση για την Τραπεζική μας δραστηριότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη".

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της MPB αποφάσισε την άμεση σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων προκειμένου να επιτευχθεί η ευελιξία των επενδυτικών κινήσεων της Τράπεζας ή/και η κατάθεση Δημοσίων Προσφορών για Ελληνικές ή/και Κυπριακές Τράπεζες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα