Ίλον Μασκ: Πουλάει κι άλλες μετοχές - Βάζει στο στόχαστρο τη Rivian

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 16:18
UPD:16:20
REUTERS/Michele Tantussi

Συνεχίζονται οι πωλήσεις μετοχών από τον Ίλον Μασκ, ο οποίος έχει παράλληλα στραμμένο το βλέμμα του στη νέα ανταγωνίστρια της Tesla, Rivian, και το εντυπωσιακό ντεμπούτο της. 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε στις ρυθμιστικές αρχές, πούλησε 639.737 μετοχές την Πέμπτη. Αυτές ήρθαν να προστεθούν στις ρευστοποιήσεις 4,5 εκατ. μετοχών αξίας 5 δισ. δολαρίων τις προηγούμενες ημέρες. 

Όπως είχε υπολογίσει η Wall Street Journal πριν τις ρευστοποιήσεις της Πέμπτης ο Μασκ χρειαζόταν να πουλήσει  επιπλέον 12,5 εκατ. μετοχές αξίας 13 δισ. δολαρίων για να ανταποκριθεί στη δέσμευσή του για πώληση μεριδίου 10% από τις μετοχές, που έχει στην κατοχή του. 

Εν τω μεταξύ καταφεύγοντας στο αγαπημένο μέσο του, το Twitter, ο Μασκ θέλησε να σχολιάσει την IPO της Rivian με την οποία εξασφάλισε αποτίμηση ύψους 100 δισ. δολαρίων. «Είχαμε εκατοντάδες startups αυτοκινήτων, ηλεκτρικών και κινητήρων καύσης, αλλά η Tesla είναι η μόνη αμερικανική που έφτασε σε υψηλούς όγκους παραγωγής και θετικές ταμειακές ροές τα τελευταία 100 χρόνια» έγραψε στο Twitter. 

«Ελπίζω ότι η Rivian θα μπορέσει να πετύχει υψηλή παραγωγή και ισοσκελισμένες ταμειακές ροές. Αυτό είναι το πραγματικό τεστ» συμπλήρωσε. 

Η Rivian δεν έχει καταγράψει μέχρι στιγμής ποτέ έσοδα περιμένει πωλήσεις κάτω του 1 εκατ. δολ. το τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο έχει προπαραγγελίες για 55.400 οχήματα R1S SUV και R1T και κυρίως ένα συμβόλαιο με την Amazon για την κατασκευή 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα