Μασκ: Πόσες μετοχές πρέπει να πουλήσει ακόμη για να ανταποκριθεί στην απαίτηση των ακολούθων του

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 09:51
UPD:09:54
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

Η πώληση μετοχών αξίας 5 δισ. δολαρίων της Tesla από τον Ίλον Μασκ είναι το πρώτο μόνο βήμα προκειμένου ο ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων να ανταποκριθεί στη δέσμευσή του για ρευστοποίηση του 10% του μεριδίου του. 

Όταν ο Μασκ έθεσε το ερώτημα στο Twitter για το εάν πρέπει να πουλήσει μετοχές προκειμένου να φορολογηθεί, για να λάβει θετική απάντηση, είχε στην κατοχή του περίπου 170 εκατομμύρια μετοχές της Tesla. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έχει έως τώρα πουλήσει 4,5 εκατ. μετοχές.

Αυτό σημαίνει ότι για να ανταποκριθεί στο αίτημά του θα πρέπει πουλήσει επιπλέον 12,5 εκατ. μετοχές αξίας 13 δισ. δολαρίων. Ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από το πώς ακριβώς ορίζει το μετοχικό μερίδιό του, όπως σχολιάζει η WSJ. Ο ίδιος ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δεν απάντησε σε αίτημα της εφημερίδας για διευκρίνιση. 

Πάντως η πώληση των μετοχών αξίας 5 δισ. ήταν μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί από ιδρυτή εταιρείας φέτος. Σύμφωνα με την Equilar ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, πούλησε 2 εκατ. μετοχές αξίας 6,6 δισ. δολαρίων σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας, λίγο πριν παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Οι μετοχές της Tesla παρέμειναν χθες σε αρνητικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Συνολικά αυτή την εβδομάδα έχουν απώλειες 13%. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να καταγράφει κέρδη 50,66% από τις αρχές του έτους. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι 1,2 τρισ. δολάρια. 

Να σημειωθεί οτι ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ήταν πάντα διστακτικός στο να πουλήσει μετοχές της Tesla. Και τούτο γιατί δεν θέλει να περιοριστεί ο έλεγχός του επί της εταιρείας. Εξακολουθεί έως και σήμερα να είναι ομεγαλύτερος, με διαφορά, μέτοχός της. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα