Διπλάσια κονδύλια για την κτηνοτροφία από το Δ' ΚΠΣ

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2007 20:43

Διπλάσια σε σχέση με το Γ' ΚΠΣ θα είναι κατά την τέταρτη προγραμματική περίοδο (2007-2013) τα κονδύλια που θα διατεθούν για τα Σχέδια Βελτίωσης Ζωικής Παραγωγής στην Ελλάδα, τα οποία είχαν επιδοτηθεί με 100 εκατ. ευρώ στο διάστημα 2000-2006.

Η όλη διαδικασία ήδη «τρέχει», αφού μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι γνωμοδοτικές επιτροπές για τους 3.400 φακέλους υποψηφιότητας σχεδίων ζωικής βελτίωσης, ανακοίνωσε απόψε, στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός, κατά τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης "Zootechnia".

Ο υφυπουργός επισήμανε, εξάλλου, ότι έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης η ένταξη της κτηνοτροφίας στον αναπτυξιακό νόμο, ενώ ανακοίνωσε ότι φέτος θα διατεθούν κονδύλια 1,2 εκατ. ευρώ για την διαφήμιση της ελληνικής φέτας και του ελληνικού αγελαδινού και γίδινου γάλακτος.

Ο κ. Κοντός προανήγγειλε ακόμη σκληρότερες μάχες κατά των συμφερόντων, που στο παρελθόν, όπως είπε, θεωρούσαν ότι μπορούσαν να επιβάλουν -ή και επέβαλαν- τους δικούς τους κανόνες στην αγορά, σε σημαντικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα, όπως η φέτα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Κοντός στο θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων κρεάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα