Euroseas: Ακόμη ένα containership ενίσχυσε τον στόλο της

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 16:45
UPD:17:03

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected] 

Ακόμη ένα containership προσέθεσε στο στόλο της η Euroseas. Πρόκειται για το Leo Paramount, μεταφορικής ικανότητας 6.450 teu και ναυπήγησης 2005, το οποίο η εταιρεία το αγόρασε έναντι 40 εκατ. δολαρίων.

Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην Euroseas μέσα στο 2021, και θα μετανομαστεί σε Marcos V. Η αγορά του χρηματοδοτήθηκε από κεφάλαια της εταιρείας και τραπεζικό δανεισμό, ενώ έχει ναυλωθεί ήδη για περίοδο τριών ετών έναντι 42.000 δολαρίων την ημέρα, με option για ένα χρόνο ακόμα, έναντι 15.000 δολαρίων την ημέρα. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στον Nasdaq εταιρείας, Αριστείδης Πίττας σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εξαγορά «εντάσσεται στη στρατηγική μας για προσεγμένες κινήσεις που ελαχιστοποιούν το ρίσκο αφού κατά το τέλος της ναύλωσης, το κόστος του πλοίου θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την τιμή του scrap. Το ναυλοσύμφωνο που έχουμε συνάψει με έναν ναυλωτή πρώτης κατηγορίας αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια σε EBITDA κατά τα τρία πρώτα χρόνια της σύμβασης παρέχοντάς σημαντική απόδοση της επένδυσής».

Παράλληλα ο κ. Πίττας σημείωσε ότι η εταιρεία με ένα στόλο 16 πλοίων,  τύπου feeder και μεσαίου μεγέθους ¨στο νερό» και δύο μοντέρνα feeder containerships που αναμένεται να παραδοθούν το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Euroseas ενισχύει τη θέση της ως η βασική εταιρεία, εισηγμένη στο  αμερικανικό χρηματιστήριο,  που εστιάζει σε αυτού του τύπου τα πλοία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα