Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 08:07

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ελληνικό ...στοίχημα για 550 μεγάλα πλοία. Το έλλειμμα στελεχών για την επάνδρωση των νεότευκτων ανησυχεί τους εφοπλιστές».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τραπεζικά κέρδη - ρεκόρ. Κερδοφορία 4 δισ. από 9 τράπεζες. Αύξηση 57% κατά μέσο όρο στα αποτελέσματα του κλάδου το 2006».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Εαρινή αύξηση επιτοκίων. Το ευρώ παραμένει φθηνό, ενώ ο πληθωρισμός μάς απειλεί, είπε η ΕΚΤ. Διπλή αναπροσαρμογή τους επόμενους μήνες εξήγγειλε ο κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Νέα αύξηση στο κόστος του χρήματος το Μάρτιο. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, φοβάται πληθωριστικές πιέσεις».

Επιτόκια

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι «ραντεβού» τον Μάρτιο έδωσε χθες στις αγορές ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλόντ Τρισέ, για τη νέα αύξηση των επιτοκίων του ευρώ - ένα «ραντεβού» που συνοδεύτηκε από ηχηρό αντιπληθωριστικό συναγερμό και άφησε ανοιχτά ακόμη και τα πιο επιθετικά σενάρια για την εξέλιξη του κόστους τους χρήματος στην ευρωζώνη».

Πλοία

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι «η ύψωση της ελληνικής σημαίας στα περίπου 550 υπό παραγγελία από τους Έλληνες εφοπλιστές νεότευκτα πλοία, που θα παραληφθούν την επόμενη τριετία από τα ναυπηγεία, αποτελεί το «μεγάλο στοίχημα» για την κυβέρνηση και την πολιτεία, η οποία θα πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της στον μηχανισμό παραγωγής στελεχών για την επάνδρωσή τους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα