Nokia: 39% υψηλότερα έσοδα στην Κίνα το 2006

Από τις πωλήσεις στις αγροτικές περιοχές της χώρας
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 10:57

ΑΥΞΗΣΗ 39%, φθάνοντας στα 5,8 δισ. ευρώ (6,9 δισ. δολ.), αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων κινητών τηλεφώνων στις αγροτικές περιοχές, σημείωσαν τα έσοδα της Nokia Oyj, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, στην Ευρύτερη Κίνα – που περιλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν.

Η εταιρεία, με έδρα τη Φινλανδία, πούλησε πέρυσι 51 εκατ. κινητά τηλέφωνα στην Ευρύτερη Κίνα, σύμφωνα με τον Colin Giles, αντιπρόεδρο πελατών και δραστηριοτήτων στην περιφέρεια, σε σημερινή ανακοίνωση στο Web site της εταιρείας. Το μερίδιο της Nokia στην Ευρύτερη Κίνα ήταν πλέον του 35% πέρυσι, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Η Nokia συνέχισε να διατηρεί υψηλή ανάπτυξη στην Κίνα από το 2005 όταν η χώρα, κατέστη η μοναδική μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας», ανέφερε ο Giles στην ανακοίνωσή του.

Η Nokia και η ανταγωνίστριά της Motorola Inc. προσπαθούν να αυξήσουν το μερίδιο τους στην κινεζική αγορά με την πώληση κινητών τηλεφώνων χαμηλότερου κόστους, στα 800 εκατ. ανθρώπων των αγροτικών περιοχών. Η ζήτηση τροφοδοτήθηκε από την οικονομική ανάπτυξη στη χώρα, όπου λιγότεροι από τέσσερις στους 10 ανθρώπους έχουν κινητό τηλέφωνο. Η Κίνα έως τα τέλη του Δεκεμβρίου, ήταν η μεγαλύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, από πλευράς χρηστών, με 461 εκατ. συνδρομητές.

Πέρυσι τα έσοδα από την Κίνα, αποτέλεσαν το 13% των παγκοσμίων πωλήσεων της Nokia, έναντι 11% το προηγούμενο έτος. Το 2006 η Βόρειος Αμερική συμμετείχε με το 7% στα συνολικά έσοδα, χαμηλότερα του 8% το 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας.

Πέρυσι οι εξαγωγές κινητών τηλεφώνων και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από την Κίνα αυξήθηκαν 67% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος στα 4,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη Nokia. Οι εξαγωγές υπερέβησαν τα 18,2 δισ. ευρώ τα τελευταία επτά χρόνια, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Nokia διαθέτει στην Κίνα έξι ερευνητικά κέντρα και κέντρα ανάπτυξης, τέσσερα εργοστάσια και τέσσερα ventures.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα