Securitas: Ζημίες το δ' τρίμηνο μετά τα έκτακτα έξοδα

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 11:20

ΖΗΜΙΕΣ ανακοίνωσε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, από κέρδη το προηγούμενο έτος η Securitas AB, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στον κόσμο, μετά τα έκτακτα έξοδα που εμφάνισε από την έξοδο της από την φύλαξη μετρητών στην Γερμανία.

Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε 549,6 εκατ. σουηδικές κορώνες (79 εκατ. δολ.) ή 1,5 κορώνα ανά μετοχή, από κέρδη 754,5 εκατ. κορώνες ή 2,04 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν 1,6%, στα 15,2 δισ. κορώνες σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Στοκχόλμη.

Η Securitas πραγματοποίησε έκτακτα έξοδα 1,5 δισ. κορώνες, κυρίως εξ αιτίας της εξόδου της από τη δραστηριότητα φύλαξης μετρητών στη Γερμανία, την οποία πούλησε στην Heros Group, η οποία αντιστοίχως χρεοκόπησε αφήνοντας υπεύθυνη την Securitas για κάποιες απαιτήσεις. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Thomas Berglund, που αποχωρεί από τη θέση αυτή στις 5 Μαρτίου, είπε ότι η ζήτηση στις ΗΠΑ αυξάνεται και πως ασφάλεια στα αεροδρόμια της Ευρώπης αυξήθηκε πλέον του 10%.

Οι μετοχές της Securitas το τελευταίο εξάμηνο σημείωσαν άνοδο 12%, υστερώντας της ανόδου 16% του Dow Jones Stoxx 600 Index. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 37,8 δισ. κορώνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα