ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προς νέο ομολογιακό 300 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 09:15
UPD:11:44
gekterna.com

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Σε φάση προετοιμασίας για την έκδοση ενός νέου ομολογιακού δανείου, ύψους, σύμφωνα με πληροφορίες, 300 εκατ. ευρώ, βρίσκεται ο Όμιλος ΓΕΚ Τέρνα, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα νέα μεγάλα έργα που έχει αναλάβει. Στο πλαίσιο αυτό και με την επίκληση της διαφοροποίησης που έχει επέλθει στη χρηματοοικονομική κατάστασή του, καλεί τους ομολογιούχους δανειστές του σε συνέλευση για την αλλαγή όρων των συμβάσεων που διέπουν τα ομολογιακά δάνεια του 2018, ύψους 120 εκατ. ευρώ, και του 2020, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Πρόκειται, όπως εκτιμάται, για ένα από τα βήματα της προετοιμασίας για το νέο ομολογιακό που αναμένεται να ανακοινωθεί πιθανότατα τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΓΕΚ Τέρνα, η προοπτική και η χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς έχει αναλάβει μεγάλης κλίμακας έργα ορόσημα, όπως: Τα έργα παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων αυτής, της Άδειας λειτουργίας Επιχείρησης Καζίνο (ΕΚΑΖ) ευρέος φάσματος δραστηριοτήτων στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά και τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο στην Κομοτηνή, η κατασκευή της οποίας έχει ξεκινήσει. Ακόμη η ΓΕΚ Τέρνα έχει υπογράψει και υλοποιεί τη σύμβαση λειτουργίας και συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού και το έργο του Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης.

Στις συνελεύσεις των ομολογιούχων που έχουν οριστεί για τις 22.11.2021 θα προταθεί να παύσει ο περιορισμός διανομής μερισμάτων (ή επιστροφών κεφαλαίου ή λοιπών διανομών) προς τους μετόχους της εταιρείας, να καταργηθεί η υποχρέωση για κατάθεση στον ενεχυριασμένο λογαριασμό προς εξασφάλιση των ομολογιακών μέρους των καταβαλλόμενων προς τους μετόχους της εταιρείας ποσών, καθώς και να αυξηθεί το ανώτατο ποσό των Χρηματοοικονομικών Υποχρεώσεων του Ομίλου από 800 εκατ. σε 1.100 εκατ. ευρώ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα