Ελληνικό: Οι ανατιμήσεις δεν θα καθυστερήσουν τα έργα

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 07:42
UPD:09:20
Eurokinissi/....................

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

«Στους προϋπολογισμούς των έργων μας, έχει ληφθεί υπόψη η ανατίμηση των υλικών, η οποία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Παρακολουθούμε αυτή την τάση και πιστεύουμε ότι ο ανταγωνισμός, οι διαφανείς διαδικασίες και η ταχύτητα με την οποία προχωράμε είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Δεν αναμένουμε να προκαλέσει καθυστέρηση στην ομαλή εξέλιξη των έργων.»

Τα παραπάνω επεσήμανε η διοίκηση της Lamda Development απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις στο πλαίσιο της τρίτης παρουσίασης των έργων του Ελληνικού, προχθές διαδικτυακά, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «στόχος είναι όχι μόνο να προλάβουμε, αλλά και να ξεπεράσουμε τον προγραμματισμό μας».

Σύμφωνα επίσης με τη διοίκηση της εταιρείας που έχει αναλάβει τη μεγάλη ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιλογής εργολάβου για τα πρώτα έργα υποδομής (πρωτεύον οδικό δίκτυο, υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, λιμενικά και όλα τα συνοδά δίκτυα) έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσουν άμεσα διαδικασίες δημοπράτησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του Πάρκου, καθώς και για το κτήριο όπου θα εγκατασταθούν τα σωματεία ΑΜΕΑ, με σκοπό να έχει επιλεχθεί ο ανάδοχος στις αρχές του 2022.

Ακόμη, βάσει των απαντήσεων της διοίκησης οι εργασίες σε διαφορετικές περιοχές της έκτασης του Ελληνικού έχουν ξεκινήσει. Ένα μεγάλο μέρος του έργου, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου τμήματος του Πάρκου, θα παραδοθεί στο κοινό έως το 2025.

Το πρώτο κτιριακό έργο που θα ολοκληρωθεί στο Ελληνικό το 2023, θα είναι το συγκρότημα 11.000 τ.μ., που θα συνεγκατασταθούν τα σωματεία Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη καθώς και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Ταυτόχρονα, η Lamda προχωρά στην υλοποίηση και των υπόλοιπων έργων ανάπλασης της πρώτης πενταετίας: την αναβάθμιση της Μαρίνας και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, τον Marina Tower, το Marina Galleria, τoν παραθαλάσσιο οικισμό κατοικιών και συγκροτημάτων μπροστά από το πάρκο, τον Πύργο που θα στεγάζεται ξενοδοχείο και γραφεία επί της Βουλιαγμένης, καθώς το εμπορικό συγκρότημα.

Σχετικά με τα οικιστικά έργα η διοίκηση επανέλαβε ότι λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης που καταγράφεται, σχεδιάζει την ανέγερση περίπου 1200 επιπλέον κατοικιών την πρώτη πενταετία. Ο αρχικός προγραμματισμός για την πρώτη φάση του Ελληνικού ήταν η κατασκευή περίπου 800 κατοικιών που περιλαμβάνουν διαμερίσματα στον οικιστικό ουρανοξύστη Marina Tower και έναν μικρό αριθμό πολυτελών κατοικιών δίπλα στη θάλασσα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα