Σύσκεψη για το ξεμπλοκάρισμα του ΒΙΠΑ Φαρκαδώνας

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 17:24

Σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΠΑ) Φαρκαδώνας πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Σπύρου Παπαδόπουλου.

Το έργο αυτό επιχορηγείται με 40%. Διαπιστώνονται όμως σοβαρές καθυστερήσεις στην εξέλιξή του, καθώς και αποκλίσεις από το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Κρίθηκε έτσι αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών υποβολής των μελετών και υλοποίησης των έργων, ώστε η ΒΙΠΑ να ολοκληρωθεί μέσα στον θεσμικά επιτρεπόμενο χρόνο.

Ζητήθηκε από το Δήμο Φαρκαδώνας να προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προσέλκυση δυνητικών επενδυτών για το ενδεχόμενο διάθεσης γηπέδων και την εξασφάλιση της ιδίας συμμετοχής. Η Νομαρχία, ο Δήμος και το Επιμελητήριο Τρικάλων κλήθηκαν να συμβάλουν στην προώθηση του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος εγκατάστασης στο ΒΙΠΑ Φαρκαδώνας. Στα παραπάνω πλαίσια θα εξεταστεί από το υπουργείο Ανάπτυξης θετικά το αίτημα που τέθηκε από το φορέα του έργου (ΒΙΠΑ Φαρκαδώνας ΑΕ) για την έγκριση παρατάσεων, που όμως δεν μπορούν να υπερβούν τις κρίσιμες προθεσμίες για την ολοκλήρωση του έργου.

Κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας θα επισκεφτεί και πάλι το ΒΙΠΑ Φαρκαδώνας για την επιτόπια εξέταση ειδικών θεμάτων και τον όλο συντονισμό του έργου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα