Το Μάρτιο τα τεύχη δημοπράτησης για τα μεγάλα οδικά έργα στην Αττική

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 18:59

«Η Ελλάδα έχει γίνει το μεγαλύτερο εργοτάξιο της Ευρώπης. Υλοποιείται σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που γνώρισε ποτέ η χώρα. Ενα πρόγραμμα συνολικού ύψους 16 και πλέον δισ. ευρώ», δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δημοπρατήθηκαν 262 νέα δημόσια έργα, προϋπολογισμού 8,39 δισ. ευρώ. «Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβασιοποιούμε επιτέλους τα 7 μεγάλα έργα αυτοκινητοδρόμων, τους "δρόμους ανάπτυξης" της χώρας μας συνολικού μήκους 1.450 χλμ. και προϋπολογισμού 8 δισ. ευρώ. Από το Μάιο - Ιούνιο, σταδιακά αρχίζουν και οι εργασίες κατασκευής αυτών των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων... Προχωρήσαμε στις αναγκαίες μελέτες για τα οδικά έργα Αττικής (σημ. Δυτική Περιφερειακή Υμηττού) και το Μάρτιο θα δοθούν τα τεύχη δημοπράτησης, ελπίζοντας ότι μέχρι τα τέλη 2007 θα έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Τονίζω και ότι με τα έργα αυτά η χώρα μας γίνεται πόλος μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων, ύψους 6 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, καταρτίζουμε τις αναγκαίες μελέτες και προετοιμάζουμε συγκροτημένα και έγκαιρα την επόμενη γενιά Δημόσιων Εργων. Με το βλέμμα στην προγραμματική περίοδο 2007-2013, στην οποία προβλέπουμε το ΥΠΕΧΩΔΕ να μελετήσει, δημοπρατήσει και κατασκευάσει έργα ύψους 10 δισ. ευρώ, στα οποία δεν περιλαμβάνονται οι ανάγκες για την ολοκλήρωση των έργων με σύμβαση παραχώρησης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα