ΠΑΣΟΚ: Διάτρητος ο διαγωνισμός της ΕΘΕΛ για την πρόσληψη τεχνικών

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2007 14:19

Ο διαγωνισμός της ΕΘΕΛ για την πρόσληψη τεχνικών, στον οποίο έλαβαν μέρος 4.054 υποψήφιοι, είναι διάτρητος και η δικαστική έρευνα θα πρέπει να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία που καθημερινά έρχονται στο φως, υπογράμμισε ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος επισκέφθηκε σήμερα τη διοίκηση της ΕΘΕΛ για το θεμα του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Ρόβλια από τη συνάντηση αποδείχθηκε χωρίς αμφιβολία ότι 1.700 φάκελοι υποψηφίων βρέθηκαν ανοιγμένοι, ενώ οι υπόλοιποι 2354 ήταν κλειστοί, ενώ όπως επισήμανε, οι εξηγήσεις που δόθηκαν για το περιστατικό ήταν ανεπαρκείς.

Παράλληλα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για περίεργες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν για 613 επιπλέον φακέλους υποψηφίων, οι οποίοι -σύμφωνα με τον κ. Ρόβλια- είχαν αναγεγραμμένα ελλιπή στοιχεία και για τους οποίους ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη για το που εφυλάσσοντο και πότε αποσφραγίστηκαν.

Εξάλλου σημαντικός αριθμός φακέλων υποψηφίων υπεβλήθησαν πριν από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των φακέλων, ενώ όπως σημειώθηκε, τουλάχιστον δύο μέλη της Επιτροπής που ελέγχει τους φακέλους των υποψηφίων, έχουν ζητήσει να απαλλαγούν των καθηκόντων τους.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί από τον υπουργό Μεταφορών να ακυρώσει άμεσα τον διαγωνισμό και να αποπέμψει τη διοίκηση της ΕΘΕΛ, αλλά και να διακόψει την οποιαδήποτε επεξεργασία των φακέλων των υποψηφίων, διότι σχετίζονται με την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, περί των οποίων διετάχθη προκαταρκτική εξέταση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα