Προχωρά η δημιουργία πανεπιστημίου τουριστικών σπουδών

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2007 15:24
UPD:15:57

«Η τουριστική ανάπτυξη της επόμενης δεκαετίας ξεκινάει σήμερα μέσα από τις δομές της τουριστικής εκπαίδευσης. Η στρατηγική, το μάρκετινγκ, το μάνατζμεντ, οι νέες μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο και η νέα φιλοσοφία που επικρατεί για τον τουρισμό είναι απαραίτητο να ενταχθούν μέσα σε ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικό, που αφορά την ποιότητα και τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εκπαίδευσης». Τα παραπάνω τόνισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλη-Πετραλιά, μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και τον υφυπουργό Σπύρο Ταλιαδούρο.

Όπως σημείωσε η κ. Πετραλιά, ένα πάγιο αίτημα της τουριστικής βιομηχανίας για τη δημιουργία Πανεπιστημίου τουριστικών σπουδών προπτυχιακού τμήματος, βρίσκεται πλέον στη λύση του και στην υλοποίηση του σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, σύντομα θα υποβληθεί η σχετική μελέτη, καθώς όπως επεσήμανε, δεν γίνονται τμήματα πανεπιστημιακά χωρίς μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας.

«Αυτό το οποίο επίσης ενδιαφέρει ιδιαίτερα το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ως προς την τουριστική επαγγελματική εκπαίδευση και τον ΟΤΕΚ», πρόσθεσε η κ. Πετραλιά, «είναι οι ανώτερες σχολές μας, για τις οποίες μετά από στενή συνεργασία και την απόφαση και του υπουργείου Παιδείας, δημιουργούμε ένα εκλεκτορικό σώμα, ώστε να αναβαθμίσουμε με τις δύο αυτές σχολές μας στη Ρόδο και στον ¶γιο Νικόλαο Κρήτης. Η αναβάθμιση αφορά την εκπαίδευση σε νέες μορφές τουρισμού, καθώς και την εκπαίδευση σε άλλες γλώσσες κάτι που είναι απαραίτητο, διευκρίνισε η υπουργός Τουρισμού.

«Πλέον ο ελληνικός τουρισμός, έχει στρατηγική και τουριστική υποδομή και μάλιστα στη στρατηγική αυτή θα ενταχθούν και οι πανεπιστημιακές σπουδές», κατέληξε η κ. Πετραλιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα