Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 08:06

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ώθηση στον Πειραιά με σχέδιο ανάπλασης 1 δισ. Συμφωνία των ιδιοκτητών ακινήτων στην λιμενοβιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας - Κερατσινίου».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Κρίσιμο τεστ για τις μετοχές. Απώλειες 4% σε πέντε συνεδριάσεις. Το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια θα κρίνει την κατεύθυνση της Σοφοκλέους».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Διόρθωση με αντιστάσεις. Έντονη μεταβλητότητα, επενδυτική επιφυλακτικότητα, εγρήγορση για ευκαιρίες. Για σταθεροποίηση γύρω από τις 4.600 μονάδες κάνουν λόγο οι αναλυτές».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παρακράτηση φόρου χωρίς αύξηση στις προκαταβολές. Το υπουργείο Οικονομίας απέρριψε τις εισηγήσεις για αλλαγές».

Πειραιάς

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «ευκαιρία ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, με εισροή κεφαλαίων που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, δίνει η συμφωνία των ιδιοκτητών ακινήτων της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας - Κερατσινίου για την από κοινού αξιοποίηση των 640 στρεμμάτων που έχουν στην κατοχή τους. Το έργο ανάπλασης της περιοχής, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία πρότυπου ναυτιλιακού κέντρου διεθνούς εμβέλειας, αλλά και οικιστικές, εμπορικές και επαγγελματικές χρήσεις, εκτιμάται πως θα εξασφαλίσει καινούργιες θέσεις εργασίας, πρόσβαση των κατοίκων στο θαλάσσιο μέτωπο, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης νέων επενδύσεων στη Δυτική Αττική».

Σοφοκλέους

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι «φυσιολογική και αναμενόμενη κρίνουν παράγοντες της αγοράς τη χθεσινή έντονη διόρθωση, που έπληξε σχεδόν όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό, επισημαίνοντας ότι η Σοφοκλέους είχε υπεραποδώσει από τις αρχές του έτους σε σχέση με τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες αγορές. Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες είναι συγκρατημένες,ωστόσο, όλες συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι η μακροπόθρεσμη ανοδική τάση δεν έχει αλλάξει, αλλά η αυξημένη μεταβλητότητα θα αποτελέσει βασικό συστατικό της εγχώριας αγοράς το επόμενο διάστημα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα