UBS: 47% χαμηλότερα κέρδη το δ' τρίμηνο

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 09:00

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ μείωση από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης διαχειρίστριας κεφαλαίων στον κόσμο, UBS AG, καθώς τα έσοδα από τις αγοραπωλησίες μετοχών και οι αμοιβές από τη διαχείριση κεφαλαίων πλουσίων, αυξήθηκαν.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 47%, φθάνοντας στα 3,41 δισ. ελβετικά φράγκα (2,72 δισ. δολ.) από 6,49 δισ. ελβετικά φράγκα πέρυσι, όταν τα κέρδη άγγιξαν τα επίπεδα ρεκόρ μετά από την πώληση ύψους 3,7 δισ. φράγκων τεσσάρων σκελών διαχείρισης κεφαλαίων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της UBS. Τα κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της εταιρείας, αυξήθηκαν 18%, φθάνοντας στα 3,06 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η UBS, με επικεφαλής τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή, Peter Wuffli, δαπάνησε περίπου 4 δισ. δολ. πέρυσι σε εξαγορές για να επεκτείνει τη διαπραγμάτευση ομολόγων και εμπορευμάτων και πρόσθεσε στις ΗΠΑ πελάτες ιδιωτικής τραπεζικής. Η UBS, η μόνη μεταξύ των μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ και της Ευρώπης που ανακοινώνει χαμηλότερα κέρδη, αύξησε τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται κατά 13%, στα 2,99 τρισ. Ελβετικά φράγκα το τρίμηνο, καθώς οι μετοχές στα Χρηματιστήρια άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ.

Τα κέρδη της UBS διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των 13 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν κατά μέσον όρο σε 2,79 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η άνοδος των Χρηματιστηρίων ώθησαν υψηλότερα τις αμοιβές για διαχείριση κεφαλαίων, που αποτελούν περίπου το ήμισυ των εσόδων της UBS. Ο Morgan Stanley Capital International World Index, ο δείκτης των μετοχών σε 23 ανεπτυγμένες χώρες, σημείωσε άνοδο 10% από την έναρξη του Οκτωβρίου.

Οι μετοχές της UBS σημείωσαν άνοδο 6,4%, φθάνοντας στα 79,55 ελβετικά φράγκα η μία από τα τέλη του Σεπτεμβρίου, υστερώντας της ανόδου 21% των μετοχών της Credit Suisse Group και της αύξησης 11% των μετοχών της Deutsche Bank AG. Aπό τους 16 αναλυτές που παρακολουθούν την UBS το τελευταίο τρίμηνο, εννέα εισηγήθηκαν την αγορά των μετοχών, έξι την διακράτηση και ένας εισηγείται την πώληση των μετοχών της τράπεζας.

Ο Wuffli και ο οικονομικός διευθυντής της UBS, Clive Standish, θα κάνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα παρουσίαση στους επενδυτές στις 9 π.μ. στη Ζυρίχη, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα