Μικρή άνοδος των τιμών πετρελαίου

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 09:34

ΟΡΙΑΚΗ άνοδο σημειώνουν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» στις αγορές της Ασίας ύστερα από τη χθεσινή υποχώρηση, η οποία αποδόθηκε στη διαβεβαίωση του Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου ότι ο ΟΠΕΚ δεν σχεδιάζει νέα μείωση της παραγωγής.

Στην αγορά της Σιγκαπούρης, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου παρουσίαζε το πρωί ελαφρά αύξηση κατά 6 σεντς στα 57,87 δολάρια το βαρέλι, από τα 57,81 δολάρια που έκλεισε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή του μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας ενισχύθηκε επίσης το πρωί στην αγορά της Σιγκαπούρης κατά 20 σεντς στα 56,80 δολάρια το βαρέλι.

Τη Δευτέρα, ο Σαουδάραβας υπουργός Περελαίου Αλι αλ Νουάιμι δήλωσε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα τροποποιήσει το επίπεδο παραγωγής του στη σύνοδο της 15ης Μαρτίου στη Βιέννη, καθώς η σχέση προσφοράς - ζήτησης είναι καλύτερη από ότι το περασμένο φθινόπωρο.

Ο ΟΠΕΚ έχει ήδη αποφασίσει δύο μειώσεις της παραγωγής του από το περασμένο φθινόπωρο για να συγκρατήσει τις τιμές του πετρελαίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα