Blackstone: Πουλά κτίρια στην Beacon Capital και την Shorenstein

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 09:34

ΚΤΙΡΙΑ σε δύο αγοραστές αντί ποσού 7,55 δισ. δολ. πούλησε η Blackstone Group LP, η ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων που απέκτησε την Equity Office Properties Trust στη μεγαλύτερη παρά ποτέ κατευθυνόμενη εξαγορά, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν άμεσα την εμπορική συναλλαγή, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

H Blackstone πούλησε 19 κτίρια γραφείων στην Ουάσινγκτον και 17 κτίρια στο Σιάτλ, στην Beacon Capital Partners Inc. με έδρα τη Βοστόνη, προς 6,35 δισ. δολ., σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς οι πωλήσεις δεν έχουν κλείσει. Επίσης η Blackstone πούλησε 17 ιδιοκτησίες στο Πόρτλαντ του Ορεγκον τον ΗΠΑ, προς 1,2 δισ. δολ., στην Shorenstein Co., με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Η Blackstone κατέβαλε 39 δισ. δολ. για την Equity Office συμπεριλαμβανομένου του χρέους μετά την μετατροπή της πώλησής της από την Vornado Realty σε διαγωνισμό προσφορών, που ώθησε την τιμή υψηλότερα κατά 3 δισ. δολάρια. Η Blackstone, με έδρα τη Ν. Υόρκη, δανείστηκε 31,9 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένου και ενός βραχυπρόθεσμου δανείου 3,5 δισ. δολ. και ήδη πούλησε οκτώ κτίρια στην πόλη της Ν. Υόρκης, προς 7 δισ. δολάρια.

Ο Alex McCallum, ένας από τους εκπροσώπους της Beacon, ο John Ford, εκπρόσωπος της Blackstone και ο Τim Gallen, εκπρόσωπος της Shorenstein, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα