Τesla: H ετυμηγορία του Twitter ρίχνει τη μετοχή

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 15:54
UPD:15:59
REUTERS/EDGAR SU

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται η μετοχή της Tesla σήμερα, καθώς η αγορά περιμένει ο Ίλον Μασκ να κάνει πράξη την «εντολή» του Twitter για πώληση μετοχών αξίας 21 δισ. δολαρίων.  

O δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας αποφάσισε να κάνει μία δημοσκόπηση στο Twitter και να ρωτήσει τους 62,5 εκατ. ακολούθους του για το εάν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του προκειμένου να φορολογηθεί επί του ρευστού που θα εισπράξει. Πάνω από 3,5 εκατ. χρήστες του Twitter συμμετείχαν στη δημοσκόπηση και σχεδόν το 58% απάντησε θετικά. Ο Μασκ πιθανότατα θα προχωρήσει στην πώληση - κάτι που είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα κάνει πολύ πριν κάνει τη δημοσκόπηση.

Οψιόν για 22.862.050 μετοχές που έχει ο Μασκ στην κατοχή του λήγουν στις 13 Αυγούστου και επομένως τότε ο Μασκ θα φορολογηθεί επί αυτών και θα πρέπει να έχει ρευστό για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις έναντι της εφορίας. 

Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής της Tesla κατά περισσότερο από 4%. Οι αναλυτές πάντως εξακολοθούν να περιμένουν άνοδο της μετοχής τους επόμενους μήνες. Η Jefferies αναβάθμισε τον στόχο για την τιμή της από τα 950 στα 1.400 δολάρια. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Βillionaire Index είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, υποσκελίζοντας τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος και αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Γάλλο μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό. Η καθαρή αξία του πλούτου του υπολογίζεται σε 338 δισ. δολάρια. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα