Sanofi-Aventis: 4,2% η μείωση των κερδών το δ' τρίμηνο

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 10:34

ΜΕΙΩΣΗ σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη της Sanofi-Aventis SA και οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ καθυστέρησαν να εγκρίνουν για τρίτη φορά, το σκεύασμα της εταιρείας για την απώλεια βάρους, το πιο σοβαρό νέο προϊόν της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 4,2%, φθάνοντας στο 1,38 δισ. ευρώ (1,79 δισ. δολ.) ή 1,02 ευρώ ανά μετοχή από 1,44 δισ. ευρώ ή 1,08, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι. Η Sanofi αργά χθες είπε ότι οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ θα χρειαστούν ένα ακόμη τρίμηνο για τον έλεγχο του χαπιού διαίτης της εταιρείας.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 1,40 ευρώ, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στα 66,40 ευρώ η μία στις 9:03 π.μ. στο Παρίσι, τοπική ώρα. Πριν από σήμερα οι μετοχές από την έναρξη του έτους έχουν υποχωρήσει 3,1%, υστερώντας της ανόδου 4,2% των 16 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Pharmaceuticals.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είπε χθες ότι το Food and Drug Administration (FDA) των ΗΠΑ, θα χρειαστεί χρόνο μέχρι τις 27 Ιουλίου για να ολοκληρώσει τις αναλύσεις των τεστ του φαρμάκου σε ανθρώπους, το πρώτο σε μία νέα τάξη φαρμάκων που καταπολεμούν την παχυσαρκία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα