Σύσταση από Κομισιόν για περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 16:50
UPD:16:51

«Τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας βρίσκονται στο σωστό δρόμο», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος για θέματα οικονομίας Χοακίμ Αλμούνια, αξιολογώντας το πρόγραμμα οικονομικής σταθερότητας της Ελλάδας της περιόδου 2006-2009.

Παράλληλα κάλεσε την Ελλάδα να λάβει μέτρα για την περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους και τη στήριξη του συνταξιοδοτικού της συστήματος.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή διαπιστώνει ότι η Ελλάδα διόρθωσε το υπερβολικό δημόσιο έλλειμμά της μέσα στο 2006, τονίζει όμως ότι θα πρέπει να επιτευχθεί μακροπρόθεσμη δημοσιονομική σταθερότητα, ώστε η οικονομία να επωφεληθεί από την ισχυρή ανάπτυξη και να μειωθεί ο κίνδυνος «υψηλότερων από το αναμενόμενο ελλειμμάτων» μετά το 2008.

Σε ό,τι αφορά τις μακροχρόνιες επιπτώσεις από τη γήρανση πληθυσμού στα δημόσια οικονομικά, η Επιτροπή τονίζει ότι είναι «αβέβαιες», διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες μακροπρόθεσμες προβλέψεις για το συνταξιοδοτικό κόστος στην Ελλάδα. Παράλληλα, η Επιτροπή αναφέρει ότι λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους, αλλά και των σημαντικών συνταξιοδοτικών δαπανών που αναμένονται, η Ελλάδα εμφανίζει υψηλή επικινδυνότητα σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα των δημοσίων οικονομικών της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα