Γ. Αλογοσκούφης: Τουλάχιστον στο 4,2% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2006

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 17:01

«Με την αξιολόγηση του ελληνικού Επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνωρίζεται η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της χώρας μας: η μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, καθώς και η αποκατάσταση της διαφάνειας στα στατιστικά στοιχεία. Αυτοί ήταν κεντρικοί στόχοι της Κυβέρνησης από την πρώτη ημέρα. Στόχοι που επιτυγχάνονται. Διορθώνουμε την κακή κατάσταση που παραλάβαμε και προχωρούμε σταθερά προς την επίτευξη ισοσκελισμένων ή πλεονασματικών προϋπολογισμών το αργότερο μέχρι το 2012».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με αφορμή την αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ελληνικού Επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε επίσης τα εξής:

«Επιτυγχάνουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση ενισχύοντας ταυτόχρονα τους ρυθμούς ανάπτυξης και αντιμετωπίζοντας την ανεργία. Ο ρυθμός ανάπτυξης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΣΥΕ, φαίνεται ότι διαμορφώθηκε το 2006 στο 4,2% τουλάχιστον. Καθαρά πάνω από τους στόχους που είχαμε θέσει, τόσο στον Προϋπολογισμό όσο και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων με απώτερους στόχους τη συνέχιση της εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών και την περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα