Για πρώτη φορά στο δ.σ. της MedCruise ο ΟΛΘ

Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 22:42
UPD:22:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Δύο ελληνικές παρουσίες έχει το νέο διοικητικό συμβούλιο της MedCruise, της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας. Ειδικότερα στα σημαντικά λιμάνια κρουαζιέρας ο εκπρόσωπος της Ελλάδας είναι ο κ. Άρης Μπατσούλης του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Παράλληλα στα μικρότερα, από πλευράς κρουαζιέρας λιμάνια, για πρώτη φορά στα 25 χρόνια της Medcruise εκλέγεται εκπρόσωπος από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, και πιο συγκεκριμένα η κα. Θεοδώρα Ρήγα με 32 ψήφους. 

Σημειώνεται ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν την ενίσχυση του τομέα κρουαζιέρας, ενώ φέτος «έπιασαν» 17 κρουαζιερόπλοια από μόλίς ένα την περσινή χρονιά, ενώ τα σχέδια για το 2022 είναι να ξεπεράσουν τα φετινά δεδομένα.

Για την προσπάθεια που γίνεται να εξελιχθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης  προορισμός κρουαζιέρας-home port τόσο από την Αμερική, όσο και από την Ανατολική Ευρώπη έχει αναφερθεί και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. «Θέλουμε να συνάψουμε διακρατική συμφωνία και θα το κάνουμε αυτό μέσα στο χειμώνα, ώστε να ανοίξει πλήρως η αγορά από τη Ρωσία και από τις ανατολικές χώρες.

»Υπάρχει πολύ μεγάλος ανεκμετάλλευτος πλούτος στη χώρα μας, για παράδειγμα, στη Βόρεια Ελλάδα, πέριξ του Αγίου Όρους. Γίνονται επιχειρηματικές προσπάθειες αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μονάδων εκεί, τις οποίες χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε. Και θέλουμε να προσελκύσουμε πακέτα και από τη δύση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα