ΓΣΕΕ: Πρόκληση οι συνταγές λιτότητας του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 18:08

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη «ριζική διαφωνία και την αγανάκτησή της στις συνεχιζόμενες με προκλητικό τρόπο συνταγές λιτότητας του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας.

Σε μια περίοδο που συντελείται η πιο βίαια και δραματική ανακατανομή εισοδήματος σε βάρος των εργαζόμενων, ενώ η κερδοφορία των επιχειρήσεων και τραπεζών καταγράφει ιστορικά ρεκόρ, είναι πρόκληση να προτείνεται ακόμα πιο άγρια λιτότητα.

Αγνοεί παντελώς η έκθεση ότι στη χώρα μας υπάρχουν ήδη πάνω από 2.000.000 φτωχοί, το ασφαλιστικό υπονομεύεται απ' τη στέρηση των θεσμοθετημένων πόρων, ότι τα ελληνικά νοικοκυριά είναι ήδη υπερχρεωμένα στις τράπεζες τις οποίες εποπτεύει η Τράπεζα της Ελλάδος και για τις οποίες δεν κάνει καμιά αναφορά.

Το πραγματικό κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μειώνεται συνεχώς και ως εκ τούτου, το μερίδιο της εργασίας στο παραγόμενο προϊόν και στον επιχειρηματικό τομέα της χώρας μειώθηκε από 58% (1981) στο 44% (2006).

Αντίστοιχα, έχουν αυξηθεί θεαματικά τα περιθώρια κέρδους και η κερδοφορία των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ετσι, αντί αυτή την αναδιανομή του εισοδήματος σε βάρος της μισθωτής εργασίας να μετατρέπεται σε βελτίωση του επιπέδου ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, μετατρέπεται σε αύξηση των κερδών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα