Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη σε επίπεδα ρεκόρ. Οι μετοχές της BHP Billiton και της Nippon Mining Holdings Inc. σημείωναν κέρδη μετά το ράλι των τιμών του χαλκού και του πετρελαίου.

Στα ύψη αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Sony Corp., μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση του κλάδου ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης της Ιαπωνίας, από την Credit Suisse Group. Κέρδη σημείωναν και οι μετοχές της Samsung Electronics Co. της Νοτίου Κορέας μετά τη συμφωνία της Βορείου Κορέας να θέσει τέλος στο πυρηνικό της πρόγραμμα. Οι μετοχές της DBS Group Holdings Ltd. της Σιγκαπούρης, σημείωναν άνοδο μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,1%, φθάνοντας στις 144,79 μονάδες στη 1:20 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, οδεύοντας προς τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη σημείωναν κέρδη. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, κέρδιζε 0,9%, φθάνοντας στις 17,.783,65 μονάδες, ενώ στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 1,5%. Κέρδη σημείωναν και οι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία.

Χθες στις ΗΠΑ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), σημείωσε το μεγαλύτερο ράλι μέσα στο έτος καθώς εικασίες για εξαγορά ώθησαν στα ύψη τις μετοχές των μεταλλουργιών και οι μετοχές της General Motors Corp. Αναρριχήθηκαν στα ύψη μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της εικόνας της εταιρείας από αναλυτές. Ο DJIA, σημείωσε άνοδο 0,8%, έχοντας την καλύτερη επίδοση από τις 27 Δεκεμβρίου του 2006.

Η τιμή του χαλκού αναρριχήθηκε 5,1% στο Λονδίνο, τα μέγιστα σε επτά μήνες, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της ζήτησης πρώτων υλών στην Κίνα. Ο δείκτης των έξι μετάλλων στο Λονδίνο, σημείωσε άνοδο 4,4%, τη μεγαλύτερη από τις 10 Ιανουαρίου.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, σημείωσαν χθες άνοδο 2,2%. Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου προβλέπεται να αυξηθεί 1,8%, φθάνοντας στα 86 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με την International Energy Agency (ΙΕΑ). Αυτή είναι 270.000 βαρέλια μεγαλύτερη από την πρόβλεψη της ΙΕΑ πριν από ένα μήνα. Πριν από λίγη ώρα, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 58,91 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα