Air France-KLM: Τριπλάσια κέρδη το γ' τρίμηνο

Από την υψηλότερα επιβατική κίνηση και τα ακριβότερα εισιτήρια
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 09:26

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη το τρίτο τρίμηνο, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης επιβατικής κίνησης στην Ασία και τη Βόρειο Αμερική, σε συνδυασμό με τα ακριβότερα εισιτήρια, εμφάνισε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, Air France-KLM Group. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την προοπτική για «ισχυρά» αποτέλεσμα στο σύνολο της χρήσης.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου αυξήθηκαν στα 229 εκατ. ευρώ (298 εκατ. δολ.) ή 79 σεντς ανά μετοχή από 77 εκατ. ευρώ ή 28 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψει των αναλυτών για κέρδη 149 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 5,9%, φθάνοντας στα 5,75 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Παρίσι.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Jean-Cyril Spinetta, που ηγήθηκε της εξαγοράς της KLM το 2004 χρησιμοποίησε τα ακριβότερα εισιτήρια και τις προσαυξήσεις καυσίμων για να ωθήσει υψηλότερα κέρδη. Η Air France προσήλκυσε ταξιδιώτες από το εξωτερικό στις δύο βάσεις της στο Παρίσι και το Αμστερνταμ για τις συνδεδεμένες πτήσεις. Σήμερα ανακοίνωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο θα είναι στο «break-even», επιτρέποντά της να εμφανίσει πολύ ισχυρά αποτελέσματα τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Οι δαπάνες για καύσιμα την περίοδο αυξήθηκαν 8,3% φθάνοντας στο 1,08 δισ. ευρώ από 1 δισ. ευρώ.

Η Air France αύξησε τις προσαυξήσεις καυσίμων οκτώ φορές από τον Μάϊο του 2004 έως τα μέσα του 2006 και περιόρισε τις αμοιβές στις 5 Οκτωβρίου και πριν από δύο εβδομάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα