Σιγκαπούρη: Υψηλότερη η οικονομική ανάπτυξη το 2007

Από την προηγούμενη πρόβλεψη της κυβέρνησης
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 10:35

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη φέτος, προχώρησε η Σιγκαπούρη, μετά την ταχύτερη ανάπτυξη πλέον του διπλασίου το τέταρτο τρίμηνο, δίνοντας τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία των εταιρειών κατά τον αυριανό προϋπολογισμό.

Η τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, ενδέχεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 4,5% έως 6,5% το 2007, υψηλότερα της προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη από 4% έως 6%, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου. Η ετήσια ανάπτυξη το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο ήταν 7,9%, μεγαλύτερη από το 3,9% το τρίτο τρίμηνο (αναθεωρημένα στοιχεία).

Οι αφίξεις ρεκόρ τουριστών και η δημιουργία θέσεων εργασίας, τονώνει την ανάπτυξη της οικονομίας των 134 δισ. δολ. της Σιγκαπούρης, επιτρέποντας στον πρωθυπουργό Lee Hsien Loong να μειώσει τη φορολογία των εταιρειών και να αυξήσει εκείνη των αγαθών και των υπηρεσιών στο προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση λέει ότι η βελτίωση των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών θα στηρίξουν και αυτές τη συνέχιση της ανάπτυξης της Σιγκαπούρης το 2007.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος η οικονομία της Σιγκαπούρης αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,6% το τέταρτο τρίμηνο μετά από ανάπτυξη 7% το τρίτο τρίμηνο. Νωρίτερα η κυβέρνηση προέβλεπε ότι ανάπτυξη θα είχε ρυθμό 5,9%. Για το έτος η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 7,9%, ταχύτερα των αρχικών προβλέψεων για ρυθμό ανάπτυξης 7,7%.

Στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης ο δείκτης Straits Times οδεύει να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων και σε ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στις 3.193,36 μονάδες. Το δολάριο της Σιγκαπούρης σημείωσε άνοδο 0,2% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, φθάνοντας στο 1,5390.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα