Electrolux: Αύξηση κερδών από τη μείωση του κόστους παραγωγής

Στα ύψη οι μετοχές της νωρίτερα το πρωΐ στη Στοκχόλμη
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 11:07
UPD:11:16

ΚΕΡΔΗ εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οικιακών συσκευών στον κόσμο, Electrolux AB, μετά την παρουσίαση νέων προϊόντων, σε συνδυασμό με την αύξηση κατά το ήμισυ της παραγωγής της σε χώρες χαμηλότερου κόστους. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών και οι μετοχές της σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα εννέα ετών.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,44 δισ. σουηδικές κορώνες (206 εκατ. δολ.) από ζημίες 440 εκατ. κορώνες, πριν από ένα έτος. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 849 εκατ. κορώνες. Οι μετοχές της Electrolux, αναρριχήθηκαν έως 17%, φθάνοντας στις 163 σουηδικές κορώνες η μία, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 29 Οκτωβρίου του 1997.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Ηans Straaberg, αντεπιτέθηκε των ανταγωνιστριών στις ΗΠΑ και την Ασία, μεταφέροντας εργοστάσια στην Πολωνία, την Κίνα και το Μεξικό. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας, αποτέλεσμα της ζήτησης για ηλεκτρικές οικιακές συσκευές και προϊόντα περιποίησης δαπέδων, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Στοκχόλμη.

Οι μετοχές της Electrolux, που κατασκευάζει τις ηλεκτρικές σκούπες Eureka, διαπραγματεύθηκαν 15% υψηλότερα, φθάνοντας στις 161 σουηδικές κορώνες η μία στις 9:16 π.μ. στη Στοκχόλμη, τοπική ώρα, έχοντας την καλύτερη επίδοση σήμερα μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον Dow Jones Stoxx 600 Index των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Το τελευταίο εξάμηνο οι μετοχές της εταιρείας αναρριχήθηκαν 78%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 50 δισ. σουηδικές κορώνες.

Το τέταρτο τρίμηνο οι πωλήσεις μειώθηκαν 2,7%, φθάνοντας στα 27,9 δισ. σουηδικές κορώνες, αποτέλεσμα της συρρίκνωσης 14% στη Β. Αμερική, όπου συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών στις ΗΠΑ, μείωσε τις πωλήσεις για πλυντήρια ρούχων, ψυγεία και καταψύκτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα