Λι Κετσιάνγκ: Η κινεζική οικονομία αντιμετωπίζει πίεση

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 11:45
UPD:12:01
REUTERS/ALY SONG

Η οικονομία της Κίνας αντιμετωπίζει νέες πιέσεις και πρέπει να μειώσει τους φόρους και τα τέλη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προειδοποίησε ο πρωθυπουργό της χώρας Λι Κετσιάνγκ.

Ο Λι δεν διευκρίνισε την έκταση της νέας «πτωτικής πίεσης» ή την αιτία της.

Ωστόσο, η φράση του χρησιμοποιείται γενικά από κινέζους αξιωματούχους κάνοντας λόγο για επιβράδυνση της οικονομίας. Έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν πολλές φορές το 2019.

Η οικονομία χρειάζεται «διακυκλικές προσαρμογές» για να συνεχίσει σε ένα σωστό εύρος, είπε ο Λι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην κορυφαία ρυθμιστική αρχή αγοράς της Κίνας, όπως ανέφερε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Αυτή η φράση συνδέεται με μια πιο συντηρητική δημοσιονομική και νομισματική προσέγγιση που εστιάζει περισσότερο στις μακροπρόθεσμες προοπτικές αντί στις άμεσες οικονομικές επιδόσεις.

Η οικονομία της Κίνας επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες λόγω της εστίασης του Πεκίνου στην επιβράδυνση της ανάπτυξης στον τομέα των ακινήτων. Οι δηλώσεις του Λι ήρθαν μετά από περαιτέρω σημάδια αδυναμίας τον Οκτώβριο λόγω των ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας που επηρέασαν τις κατασκευές και των αυστηρών ελέγχων για τον κορωνοϊό που έβαλαν φρένο στις δαπάνες.

Ο Λι ζήτησε τη δημιουργία ενός καλύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω της ίσης μεταχείρισης όλων των τύπων εταιρειών και της καλύτερης εποπτείας της αγοράς, αναφέροντας τις προσπάθειες για την καταπολέμηση των μονοπωλίων και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Στο μεταξύ μια σύσταση της κυβέρνησης Κίνας προτρέπει τις τοπικές αρχές να διασφαλίσουν ότι υπάρχει επαρκής προμήθεια τροφίμων κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να ενθαρρύνει τα νοικοκυριά να εφοδιαστούν με ορισμένα βασικά είδη προκάλεσε την ανησυχία, με το υπουργείο Εμπορίου να προσπαθεί έπειτα να κατευνάσει τις ανησυχίες.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα