Πετραλιά: Νέα αφετηρία στην τουριστική εκπαίδευση

«Οι ικανότητες του επαγγελματία στον τουρισμό θα δώσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές»
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 15:48

Για «μια νέα αφετηρία στην επαγγελματική εκπαίδευση» έκανε λόγο η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, κατά την επίσκεψή της στα γραφεία του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), υπογραμμίζοντας ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που διαφοροποιεί καθοριστικά το τουριστικό προϊόν.

Οι δεξιότητες και οι ικανότητες του επαγγελματία στον τουρισμού είναι αυτές που θα δώσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες ανταγωνίστριες χώρες, τόνισε η υπουργός.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, σε συνεργασία με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, η κ. Πετραλιά επανέλαβε την εξαγγελία ίδρυσης πανεπιστημίου τουριστικών σπουδών, το οποίο μαζί με τις υπάρχουσες σχολές γύρω από τον τουρισμό, αλλά και αυτές που έχουν εξαγγελθεί (ακαδημίες τουρισμού), θα συνθέτουν μελλοντικά το φάσμα της τουριστικής εκπαίδευσης.

Η κ. Πετραλιά εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των σχολών τουριστικής εκπαίδευσης, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΤΕΚ, Κώστας Κουσκούκης, σημείωσε ότι η δημιουργία των νέων μορφών τουρισμού είναι αυτή που θα δώσει τη νέα ώθηση για τον ελληνικό τουρισμό. Η υπουργός πρόσθεσε ότι ήδη λειτουργούν σχολές και τμήματα για νέες μορφές τουρισμού (τμήματα ιαματικού τουρισμού κ.α.), ενώ θα υπάρξουν και τμήματα με επίκεντρο τον καταδυτικό τουρισμό αλλά και τμήματα για νέες γλώσσες, όπως κινέζικα και ρωσικά.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα