Η Airbnb αναμένεται να εδραιώσει τη θέση της καθώς τα ταξίδια ανακάμπτουν

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 15:06
UPD:15:11
REUTERS/Issei Kato

Καθώς τα ταξίδια συνέχισαν να ανακάμπτουν το τρίτο τρίμηνο 2021, η Airbnb πιστεύεται ότι ενίσχυσε το προβάδισμά της στην αναπτυσσόμενη αγορά εναλλακτικών καταλυμάτων.

Οι αναλυτές της Cowen, εκτιμούν ότι η Airbnb πραγματοποιεί περισσότερο από το 50% των κρατήσεων εναλλακτικών καταλυμάτων, όπως ενοικιάσεις κατοικιών και διαμερισμάτων. Έγραψαν επίσης σε ένα σημείωμα προς τους επενδυτές ότι εκτιμούν ότι η εναλλακτική κατηγορία έχει αυξηθεί από το 24% των παγκόσμιων δολαρίων διαμονής πριν από την πανδημία σε 33% σήμερα.

Υπάρχει πολύ περισσότερη αισιοδοξία για την κατηγορία, όπως από την JMP Securities, η οποία σημείωσε ότι το 19% των ταξιδιωτών έμειναν σε «κατάλυμα διακοπών» για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας: «Καθώς η ταξιδιωτική ζήτηση εξομαλύνεται, αναμένουμε Airbnb, Vrbo και εναλλακτικά καταλύματα να επωφεληθούν από τον COVID-19.»

Οι πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης ταξιδιού από την πανδημία του κορωνοϊού περιλαμβάνουν αποτελέσματα κερδών από την πλατφόρμα ταξιδιωτικής αναζήτησης Trivago, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες τη Δευτέρα σχετικά με την αύξηση των ταξιδιών στην Ευρώπη και την Αμερική, αλλά προειδοποίησε ότι η ταξιδιωτική ανάκαμψη ισοπεδώθηκε τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των νέων περιορισμών.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάκαμψη το 3ο τρίμηνο θα είναι θετική για την Airbnb, δεδομένου ότι η εταιρεία δημιούργησε το 40% περίπου των εσόδων της από την EMEA το 2019.

Η Airbnb έχει προγραμματιστεί να παρουσιάσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου την Πέμπτη μετά το κλείσιμο των χρηματιστηρίων.

Τι αναμένεται

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα από το FactSet αναμένουν κατά μέσο όρο από την Airbnb να δημοσιεύει καθαρά έσοδα 72 σεντς ανά μετοχή ή 477 εκατομμύρια δολάρια. Η μέση προσδοκία των αναλυτών, των διαχειριστών hedge funds, των στελεχών και άλλων, όπως συγκεντρώνει η Estimize είναι 75 σεντς ανά μετοχή.

Οι αναλυτές αναμένουν κατά μέσο όρο έσοδα 2,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με 1,34 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο πέρυσι, σύμφωνα με το FactSet. Το Estimize κάνει λόγο για 2,07 δισεκατομμύρια δολάρια.

 Η μετοχή της Airbnb έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 18% μέχρι στιγμής φέτος μέχρι τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα