Ντόρα: Καλωσορίζουμε τις επενδύσεις από τα Εμιράτα

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 17:28

Η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒΕ και του Επιμελητηρίου του Αμπού Ντάμπι, και οι πρώτες συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών από την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με εκδήλωση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στον κατασκευαστικό και τον μελετητικό τομέα, αλλά και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας της επίσκεψης της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επικεφαλής πολυάριθμης επιχειρηματικής αποστολής.

Στις συναντήσεις της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τον διάδοχο του Αμπού Ντάμπι στρατηγό, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Ελ Ναχιάν, αναπληρωτή ύπατο διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων και με τον σεΐχη Αμπντάλα Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχιάν, υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για αναβάθμιση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

«Οι περισσσότερες από 90 μεγάλες εταιρείες που ακολουθούν την ελληνική αποστολή διψούν να μοιραστούν την εμπειρία τους και να εγκαθιδρύσουν στρατηγικές οικονομικές συνεργασίες», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών.

Προβάλλοντας την Ελλάδα ως χώρο προσέλκυσης επενδύσεων, η υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «καλωσορίζουμε τις επενδύσεις από τα Εμιράτα» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις τραπεζικές και λιμενικές αρχές των Εμιράτων για το ενδιαφέρον που έχουν ήδη εκδηλώσει.

Η υπουργός Εξωτερικών ξεναγήθηκε στο τέμενος Ζάγιεντ Αλ Ναχιάν, το τρίτο σε μέγεθος παγκοσμίως και το ακριβότερο, κόστους ενός δισ. δολαρίων. Τις μαρμάρινες επενδύσεις του, αξίας 42 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία Κυριακίδης.

Η κα Μπακογιάννη αναχωρεί απόψε για το εμιράτο του Ντουμπάι, το πλέον πρωτοπόρο των επτά Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα