Aegean: Αύξηση επιβατικής κίνησης κατά 11% το 2006

Ενίσχυση δικτύου και νέες πτήσεις εσωτερικού - εξωτερικού
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 17:55

Η Αegean ανακοίνωσε ότι μετέφερε το 2006 με τα 21 jet αεροσκάφη της 4.447.481 επιβάτες πετυχαίνοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με το 2005.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, στην αγορά εσωτερικού η Aegean το 2006 σημείωσε αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με το 2005 μεταφέροντας 3.014.117 επιβάτες, ενώ στην αγορά του εξωτερικού μετέφερε 1.433.364 επιβάτες παρουσιάζοντας αύξηση 15,5 % σε σχέση με το 2005.

Στην αύξηση της επιβατικής κίνησης συνέβαλαν η ενίσχυση των πτήσεων από Θεσσαλονίκη προς Γερμανία, η νέα συνεργασία της εταιρείας με την Lufthansa, η αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Κύπρο καθώς και η ένταξη νέων προορισμών στο δίκτυό της όπως η Σόφια, το Βουκουρέστι, το Κάϊρο και η Σάμος. Σημαντική ήταν και η συμβολή των πτήσεων charter αφού η κίνηση τους παρουσίασε αύξηση 19%.

Η AEGEAN ανακοίνωσε παράλληλα ότι ενισχύει το δίκτυό της με την έναρξη του νέου θερινού προγράμματος πτήσεων το 2007 προς τρεις κατευθύνσεις.

Ενίσχυση δικτύου εξωτερικού από Αθήνα

Συγκεκριμένα εγκαινιάζονται τρεις επιπλέον απευθείας πτήσεις για Μόναχο και Φρανκφούρτη που θα εκτελούνται με τα ολοκαίνουργια AIRBUS A320 της AEGEAN. Σε συνδυασμό με τις πτήσεις της Lufthansa προς τους δύο αυτούς προορισμούς οι καθημερινές απ’ ευθείας πτήσεις φθάνουν τις εννέα.

Στην Ιταλία εγκαινιάζεται και δεύτερη καθημερινή πτήση προς Μιλάνο δίνοντας έτσι την δυνατότητα στο επιβατικό για ταξίδια αυθημερόν, ενώ μέσω της συνεργασίας της με την AIR ONE, από αρχές Ιουνίου θα προσφέρει και τρίτη καθημερινή πτήση από Αθήνα για την Ρώμη ενώ υπάρχει ήδη καθημερινή πτήση για Νάπολη.

Τέλος με το καλοκαιρινό πρόγραμμα ενισχύονται και βελτιώνονται τα ωράρια των πτήσεων προς Βουκουρέστι και Σόφια.

Περισσότερες άμεσες συνδέσεις εσωτερικού και εξωτερικού από Θεσσαλονίκη

Η AEGEAN προσθέτει νέες πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς τα Χανιά και την Κω ενώ ενισχύει τις συχνότητες προς Μύκονο, Σαντορίνη και Ηράκλειο. Παράλληλα σε σχέση με το εξωτερικό δίκτυο εγκαινιάζει απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς το Βουκουρέστι και ενισχύει σημαντικά τις συχνότητες προς Λάρνακα.

Πτήσεις από Ηράκλειο και άλλους τουριστικούς προορισμούς

H AEGEAN εγκαινιάζει για πρώτη φορά τακτικές πτήσεις από το Ηράκλειο και την Ρόδο για το εξωτερικό. Συγκεκριμένα εγκαινιάζει απευθείας πτήσεις από το Ηράκλειο προς Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη, Λάρνακα και Μιλάνο και εγκαινιάζει πτήση από Ρόδο προς Μιλάνο ενώ για δύο μήνες την καλοκαιρινή περίοδο θα υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Μύκονο και Σαντορίνη προς Ρώμη και Μιλάνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα