«Θέλουμε να αναπτύξουμε τον αθλητικό τουρισμό»

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 18:50

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ.Φάνη Πάλλη-Πετραλιά παρέθεσε χθες δείπνο σε Ολυμπιονίκες, αθλητές και παράγοντες του Αθλητισμού, όπου μίλησε για τον αθλητικό και προπονητικό τουρισμό, ως μια νέα αναπτυσσόμενη και αποδοτική μορφή τουρισμού.

«Στον αθλητικό τουρισμό έχουμε τα extreme sports, το trekking, την ορειβασία, όπως βέβαια και την ιστιοπλοΐα και γενικά τον θαλάσσιο τουρισμό. Ολα αυτά είναι οι νέες μορφές τουρισμού που σήμερα κυριαρχούν σε όλο τον κόσμο και έχουμε την ιδεώδη χώρα για να τις αναπτύξουμε.

Ηδη έχουμε υπογράψει τις προϋποθέσεις για τον αθλητικό αλλά και για τον προπονητικό τουρισμό και όσοι από εσάς ασχολείστε με αυτό ξέρετε πολύ καλά ότι οι ομάδες από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης προπονούνται σε περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο σε τεράστια προπονητικά κέντρα που φέρνουν πάρα πολύ συνάλλαγμα... Από εμάς εξαρτάται το τι θα κάνουμε στο μέλλον μέσα από τον τουρισμό για να κρατήσουμε ζωντανό το Ολυμπιακό πνεύμα», τόνισε η κα Πετραλιά, την οποία προλόγισε ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα